Istočnik

<3

ДУХОВНИ лист ЗА ЦРКВЕПО-11РОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКО-ИРАВОСЛА15НОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ.

Год. XVI

Сарајево, 31. јануара 1902.

Бр. 1. и 2.

ВЛАСНИК: П.ИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-НРАВОСЛАВПИ ПОСАПСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕ ЈИ. УРЕДПИК: синђел ИУ1АРИ0Н РАДОНИЋ, професор богостовије.

ЗБАНПЧНО. Мпгрополија Зворничко-тузланс! а. Рукоположсље. 1Бегово Високопреосвештеиство АЕ. и Митрополит Зворничко-тузлански, господин Григорије благоизвољео је рукоположити свршеног богослова рељсвске богословије 'Борђа Петровића, из Хрга, 8 нов. прошле године 1901. за ђакона, а 6. дец. ц. г. за пресвитера. Исти је постављен за адмннистратора парохије врањачке , у протопрезвитерату градачком. Одликопање. Његово Високопреосвештенство АЕ. и Митроиолнт Рригорњје благоизвољео је дана 22. дедембра 1901. јереја Ђорђа Опалића, парох.а обарског, у протопрезвптерату бијељинском, одликовати црвено-угаситим иојасом.

Општа хроно710гија у Љивоту Исусовом. — Приопштио Никола Теодоровић, парох. [Обровацј. У иауци наћи ћемо још много и много питања, која стоје п стајаће још дуго неријешена, ма да до сад рјешавајући их, силна копл>а поломише најученије главе свију народа. Хрпама доказа изнесоше и једни и други, само да докажу, да се ово пли оно питање има овако, а не онако ријешити, па ипак на пошљетку, када се срачуна, шта је рекао овај, а шта онај, — остадосмо гдје смо и прнје били. Кад