Izučavanje jedne dvostruke fermentske akcije
134 ВАН БАЈА
оно што смо рекли за ово последње тело у погледу границе могућне грешке при његову квантитативну одређивању. Шрема томе, у најнеповољнијем случају граница грешке у разлици између нађенога шећера. и теоријскога шећера моћи ће досећи око Бен утока, у резултатима које смо добили нисмо држали рачуна о вредностима које нису знатно више од тог броја. Резултати. Т. Однос између нађенога шећера и теоријскога шећера, када је реакција завршена.
Доле изложени бројеви односе се на хидролизу амигдалина у разним концентрацијама, (од 1,5—57/0) под утицајем Непх-ова сока. Реакција се вршила ка темп. од 37—40. Сок је додаван у таквој количини да је хидролиза била бливу краја већ после неколико часова; али одређивање моћи редуковања и ОМН вршено је тек после 24 часа.
теоријски шећер нађени шећер 8,099 9.960 1,546 1,599 1,709 1,686 1,907 1,950 1,871 1,806 1,866 1,800 1,146 1,130 1,659 1,623 1,691 1,620 1,679 1.687 1,666 1,669
а _
Из ових бројева видимо да разлика између теоријскога шећера п нађенога шећера, не превазилази 5"/ „да је дакле у границама непизбежне грешке. Одатле