Izučavanje jedne dvostruke fermentske akcije
=
ИЗУЧАВАЊЕ ЈЕДНЕ ДВОСТРУКЕ ФЕРМЕНТОКЕ АКЦИЈЕ 135
можемо закључити да се редукујући шећер (гликоза) и ОМН у хидролизи амигдалина под утицајем Непшхова сока, налазе у теоријском односу (2 мол. гликозе: ! мол. ОМН) када је реакција довршена
Са емулсином бадема добивамо у истим огледним погодбама ове бројеве:
теоријски шећер нађени шећер
1,197 9.483 9.578 9,560 |
2,980 | 0,816 |
Исти се закључак намеће као п за ферменте Нећх-ова сока.
П. Ток хидролизе амигдалина.
У следећем огледу који је узет међу многобројним исте врсте, праћено је, упоредно од почетка 40 краја хидролизе, појављивање ОМН и моћи редуковања. У овоме огледу који је вршен на темпаратури од 39", Небх-ов сок стављен је у додир раствора амигдалина 5'/.
нађени шећер (т)
Време от шећер (6)
27 мин. 1,079 0,550
90 час. 9,095 3,065
Ти су резултати графички представљени сликом !. Време је пренето на абсцису а теоријски пи набени