Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

Бр. 1.

Шрочитан и устојен је записник састанка Главног Одбора од 22 Августа.

Бр. 2.

Кад је г. Шредседник хтео саопштити резултат гласања по предлогу због пострадалих у округу пожаревачком и рудничком, одборници гл. М. Андоновић, Д. Милутиновић и Др. Стефановић пзјавише да су гласали за 1 тачку предлога не познавајући штатуте друштвене. (!) Јрема томе ставља Др. (тефановић овакав предлог: Да ли да се по првом решењу издаду пострадалима из касе друштвене 2000 динара, па да се после прикушљеним прилозима та сума попуни; или — да се прилози покупе, па колико се покупи онолико да се и попе.

Секретар наводи да је према дневном реду, који је на позиву за данашњи састанак објављен, овај предлог нов, дакле да према пословнику и не може бити о њему гласања, него се може само саопштити резултат ранијег предлога, који је са 11 гласова већ усвојен. Но одбор ипак решава да се приступи гласању по предлогу г. Др. Стефановића.

За први део предлога главали ву гл. Михаило Јовановић и Милан Марковић.

За други део предлога гласали су гл. Андоновић, Лекић Др. Стефановић, Милутиновић, Шешика, и Вујовић.

Гласања се уздржао г. Др. Медовић.

Шрема томе је већином гласова на данашњем састанку решено :

Да Главни Одбор приступи одмах прикушљању прилога у корист пострадалих, а из своје благајне ништа да не издаје.

Друга тачка предлога остаје онако како је усвојена, а даље поднети предлог г. Андоновића о приређењу забаве у корист пострадалих, одбачен је.

Бр. 3.

Прочитано је писмо г. Министра Шросвете, којим моли да друштво уступи две веће п две мање собе за смештај гимназије, за шта ће кирију платити.

пр 3 ~

не

пина

~ виче