Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

199

Т. Лекић противан је предтогу и вели да ће своје равлоге дати на писмено.

Т. Вујовић је за предлог с тим да се половина суме, коју Одбор одобри, да пожаревачком а друга половина рудничком округу.

Шрема свему томе Одбор решава:

1) Да Главни Одбор из својих средстава одмах одреди суму од 2000 — две хиљаде — динара као помоћ пострадалим. општинама у горњим окрузимаг

2) Да Главни Одбор позове одмах на прилагање у корист пострадалим поједине личности (тла дружине) ван Србије, на чије еимпатије према народу нашем можемо рачунати. Ово да се изврши особеним, појединим лицима (или дружинама) упућеним позивима, а резултаг тога да се преда јавности.

3) Да Главни Одбор изда у свима новинама нашим проглас, којим ће позвати на прилагање у корист пострадалим општинама у пожаревачком и рудничком округу.

Не упуштајући се у питање хоће ли и како ће се овај пзлатак благајне Главног Одбора накнадити, Одбор решава :

да се предлог пошље окружницом на потпис, за пили против, и оним гл. одборницима, који на данашњи састанак дошли нису, па ако га већина одборска усвоји, онда да се на идућем састанку реши питање о начину поделе и утврди

проглас. Шредседавао :

Председник Главног Одбора, Члан државног Савета,

В. Вујовић.

Бележио Секретар Главног Одбора

М. Ст. Марковић.

Састанак Главног Одбора 2. Септембра 1882 =. Били су: вг. В. Вујовић, Др. Медовић, Михаило Јовановић, Д. Милутиновић К. Лекић Д. Пешика, М. Андоновић, Др. Стефановић п секретар М. Ст. Марковић.