Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

14

штаје, у којима је историја Орпског Друштва Црвенога Крста.

Његово Величанство Краљ Петар 1. благоволео је изјавити своју готовост и особито задовољство да се стави на чело ове најхуманије установе, живо се интересовао за друштвене радове и обећао да ће Црвени Крст потпомагати и штитити у његовом хуманом раду. Његово Величанство Краљ благоволео је милостиво примити друштвено одличје и све друштвене извештаје од !876—1903. год. са речима: „радо ћу и пажљиво прочитати и проучити историју Српског Црвенога Крста!“

На овој милости Његовог Величанства Краља Петра 1., на пријему високе заштите Срп. Друштва Црвеног Крста, Главни Одбор на данашњем ХХУЛТ. главном годишњем скупу изјављује усрдну и дубоку захвалност са узвиком: Живео Краљ!

У административном погледу, част је Главном Одбору саошштити да је стајао у преписци са међународним одбором у Женеви, гсјапанским, руским, шведским, данским, немачким, мађарским, Француским, шшанским и црногорским Црвеним Кретом.

Два члана Главног Одбора поднела су оставке на чланство у Главном Одбору, и то:

Г. ђенерал Анта Богићевић. За његов дугогодишњи трудољубиви рад у корист Црвеног Крста, Председништво му је, при растанку, изјавило писменим путем, захвалност Главног Одбора.

9), Секретар Др. В. М. Суботић, који је по решењу Главног Одбора остао да врши дужност до данашњег скупа, пошто је секретар, г. Др. В. Ж. Ђорђевић био у Далмацији, те не би имао ко да врши дужност секретара. |