Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

у ватич

XI

За заслуге учињене срп. друштву Црвенога Крста одликован је у прошлој години друштвеним одличјем, према друштвеним правилима:

(2. Ј. Ууегпег, директор немачкога виноградарског друштва у Ебуше у на Рајни.

Међу персоналијама помињемо, да је члан главног одбора г. Бранко Бошковић, директор прив. Народне Банке, дао оставку на чланство у главном одбору. Пошто се због интезивног посла у главном одбору осећала потреба, да се то место попуни, то је главни одбор, на основу својих правила, чл. 6., изабрао привремено, до главног годишњег скупа, за члана г. Светозара Мајор Марковића, начелника министарства у пензији.

Сем тога упражњено је још једно место у главном одбору оставком г. Михаила Рашића, пуковника, који се по службеном послу бави у иностранству.

Према томе имађе главни годишњи скуп, да попуни ова два места сталним члановима, као и још четири

"места, која према друштвеним правилима одступају по

турнусу, а то су: г.г. д-р Борисављевић, председник санитетског комитета, д-р Сондермајер начелник војнога санитета, Коста Д. Јездић, држ. правобран: у пензији и Ђока Димитријевић, апотекар.

На овом месту главни одбор сматра за своју дужност, да извести главни годишњи скупљ, да је много заслужни председник главног одбора, г. ђенерал Драг. Франасовић, дуже времена одсуствовао од дужности због тешке болести. Али и ако наш председник није могао учествовати лично у раду главног одбора, јер је својом болешћу био везан за постељу, ипак је са живим интересом пратио рад нашега друштва и радовао се његову успеху. Главном одбору мило је, што може известити главни скуп, да је г. ђенерал на путу опорављења, и да има наде, да ћемо га ускоро видети у нашој средини, да и даље својим саветом ради на корист нашега друштва.

У прошлој години наше је друштво имало да за-