Jugoslovenski Rotar

стави исторнат клуба рот. Лоргер. Од аутобиографија стигао је опис живота, бр. Атнола. — На 122 састанку је рот. Кнег "реферисао о једној холандској књизи која је донела чланак о културној борби у Југославији. — На 123 састанку објављује тајник имена чланова клуба у Целовцу (Аустрија) који су одређени у „одбор за споразум“. Рот. Добрила држи предавање „Како поступам са својим намештеницама“. Инж. Божић предаје своју аутобиографију клубу.

R.C. MARIBOR

Sastanci (Meetings): Ponedeljak (Monday) 19.30 » Velika Ravarna

МАРИБОРСКИ РОТАРИ КЛУБ је на

својој 185 седници саслушао реферат por. Ковачца, да је у граничном селу св. Иљу нашао згодно место за интерклупски састанак са традачким клубом. — На 136 седници је бр. тајник реферисао да је из Чикага добио ново издање правила Р. И. и Р. К. Рот. Плој је одржао једно предавање о најновијем начину сузбијања наше новчане кризе, после којег се развила жива дебата. — Из приспеле поште које се читала на 137 састанку вадимо ове 34нимљивости: Рот. Томсон из Сев. Каролине моли тајника за измену поштанских марака (ово је јако развијено међу клубовима) а Р. К. Кансас шаље приликом дана пријатељства искрене честитке па пише: „Снага ротарства не автре из бројне јакости ротарских јединица, него више из искрености намера и пријатељства, које стварају споравум и зближавање међу људима и народима".

R.C. NOVI SAD Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00 Hotel Park

НОВОСАДСКИ РОТАРИ КЛУБ је на својој 159 седници дефинитивно одлучио да за идућу зиму заузме за ротар-

ске седнице засебну салу у хотелу Краљице Марије за коју ће се сврху сала. преудесити. — Са 160 седнице сазнајемо. да је за историат клуба одређен др. Б. Петровић, да су за извештача појединих клубова одређена браћа Вајс и Петровић за немачке, Илин за чехословачке, Грачанин за италијанске, Табаковић за француске и др. Алексић за мађарске клубове. На овој седници био је као гост трговац из Крагујевца г. Бранко Вулетић, који је био одушевљен ротарским радом и обећао потпоматати ротарски покрет код своје куће.

PR. C. OSIJEK Sastanci (Meetings): Cetvrtak (Thursday) 2),00 Grand Hotel

ОСЕЧКИ РОТАРИ КЛУБ је саслушао: на 191 састанку веома интересантно предавање рот. Киша о изгледима не овогодишњу пшеничну жетву, које је браћу навело (на живу дискусију 0 том веома важном питању. Осечки клуб је завео један леп обичај да се држе реферати и о свима предавањима која стигну из других клубова. Тако је претресано предавање рот. Ридла Us Беча, рот. Пилиша из Суботице, и друTHX. — Са 192 седнице сазнајемо да ће предавање рот. д-ра Милована Пинте– ровића: О раду осечке и трговачке коморе, бити у целости штампано и тако бити приступачно целом привредном свету.

R. C: PANČEVO Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00 Pivara Vajfert

РОТАРИ КЛУБ У ПАНЧЕВУ је на својој 110 седници извршио смену свота претседништва. Стари пријатељ и 0снивач рстарства у Шанчеву поново је изабран за претседника клуба. Д-р Хадија устуштио је своје место рот. Васи Исапловићу. — На 112 седници држао је рот. Куњд предавање о спаљивању мртвих. Види се да ова идеја све

26 EE