Jugoslovenski Rotar

јаче занима браћу ротаре, те се надати, да ће код људи широких погледа, као што су ротари, наћи једнодушно одобравање. Рот. Стојшић даје занимљиве податке о нашој пољопривреди и сточарству.

ЕС 5КОЈРЛУЈЕ Sastanci (Meetings):

Petak (Friday) 20.00 Hotel Bristol

РОТАРИ КЛУБ У СКОПЉУ je на својој 129 седници саслушао предавање свога претседника рот. Бр. Војновића о погоришту и о финансиској страни скопског позоришта. — На 132 састанку одржао је гост инж. Мареш, аташе за штампу при југословенском посланству у Варшави. је но успело предавање о Пољској. Поводом овог предавања поздрављен је братски варшавски клуб. — На 134 састанку поднео је por. Милан Јовансвић усмеаи реферат о своме путовању у Пореч у коме је поред осталога пожелео успостављање бољих саобраћајних веза. — На 136-ом састанку одлучено је да се фонду за довршење капеле-костурнице, која he се звати Храм Славе, приложи 750 динара за фрску Стевана Првовеччано“. Брат М. С. Јовансвић одржао је врло интересантно предавање O Албанија истичући да се за ту сврху користио књигом енглеског списатеља Тајлора, објављеном недавно. Том је приликом рот. Чемерикић истакао потребу да се истрано поведе реч на идућим седнидама о привредним везама Албаније и Јутославије предложизши -а реферат под несе рот. д-р Ђурђевић.

Прва БРАТ Sastanei (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.30 Hotel Central

Дужност тајника преузео је професор Poko Матулић и према томе ротари требају сву пошту за Сплитски клуб да упућују на његову адресу: Вашингтонова улица 8 — Сплит.

РБ. С. БИВОТТСА

Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 Parh Hotel

У СУБОТИЧКОМ РОТАРИ КЛУБУ а на 172 седници реферисано је о припремама за међуклупски састанак 19 августа о. г. на Палићу. Из Н. Сада је пријављено шест чланова а из Ocera: петорица. На дневни ред стављено: заједничко предавање о Раду Трг-инд, и занатске коморе Осека и Новог Сада а и предавање рот. Боши-а о његовом: бављењу у Француској. — 178 састанак. посвећен је интерклупском, братском збору на Палићу, на коме је учествовало чланова: 16 из Суботице, 6 из НСада, 4 из Осиека и 3 из Вуковара. Ту су браћа ротари, удружени са лепим полом, саслушали предавање рот. Јулија Крајачевића о раду Новосадске трв-инд. и занатске коморе. А после тога и предавање рот. Боши-а о његоBO] посети у француском ротари-клубу у Жуан-ле-Пину. Р. Боши је умољен од Француза да на тамошњем радиу одржи предавање, које је он са уводном. лепом речи на француском и извршио. У забавлом делу је концертирао штићеник Суботичког клуба млади виолиниста Отеван Мезеи, а на клавиру га пратила т-ђа Ститић. Програм концерта је био PeOMa пробран и саслушан са највећом пажњом, а после тота је настала игра и весеље је трајало до дубоко у ноћ. Гости су се разишли у најзећем расположењу, пожеливши да се овако што чешће састају.

R. C. SUSAK

| Sastanci (Meetings):

| Sreda (Wednesday; 20,00 Park Hotel

РОТАРИ КЛУБ НА СУШАКУ слушао је на своме 162 састанку предазање свога претседника рот. д-ра Викropa Ружића о Поморству и поморским субвенцијама. По овоме се предмету дебата тако била јако развила, да Је

Hacrabak na следећој страни