Jugoslovenski Rotar

РА ИЕ ЕР 2 eT

бр. претседник неке говорнике оставио за идућу седницу. — На 163 састанку је рот. Броз развио до у детаље свој програм за рад у вези са међународном службом. Бр. претседник износи програм клупоког рада за идућу годиHy. — 164 седница је проведена на све"чаности, која се давала у почаст официра енглеске флоте која је тих дана "боравила на Сушаку. — На 165 седници одржао је рот. д-р Јаковчић своје предавање о кризи у поморству, које је јако задовољило браћу ротаре, да је одлучено да се умножи и пошаље свима клубовима.

R. C. ZAGREB Sastanci (Meetings): Ponedeljak (Monday) 20.09 Hotel Esplanade

РОТАРИ КЛУБ У ЗАГРЕБУ саслуmao je Ha 221 састанку реферат por.

Павла Остојића из живота енглеских клубова. У реферату је истакнута 60јаван Енглеза за старење у клубу и жеља да се клубови што више полмлађују, те да се сачувају од опасности да изгубе интерес о стварима и идејама, које заступају младе генерације. Д-р Машек држи предавање о помору деце. Износи велику потребу за подизањем дечјих болница. Референт за немачке клубове рот. Ширца извештава да се клуб у Мајнцу разишао а да и од многих других клубова из Немачке нема гласа о њиховом даљем опстанку. — На 222 седници споменута је педесетогодишњица живота рот. Ивана Мештровића, нашег прослављеног вајара, те му је једнодушно изречена братска честитка. Рот. Отон Хајндрит одржао је предавање о „бачварској граbu’, a рот. Вељко Васић о књижарству, а све у духу једног клубског решења,

Загербачки Рошари х „Риму“ Посјет „Рима“, Красног бинограда брата д-ра Стјепана Млинарића на загребачким горицама, постао је традиционалан годишњи догађај за ЗагребачВи Ротари Клуб. Наша слика приказује групу ротара у радосном ишчеВиђању ражњића, с Којих је чубђена гостољубиба Еућа брата д-ра Млинарића.

ПБ ЋИР БРНА ОНА ЕРВИНА eee) PŠ |______