Jugoslovenski Rotar

с) Put u Sofiju, na sveéanost predaje chartera prvom R. C. u Bugarskoj, 4 novembra, privuRao je na sebe veliku paznju jugoslovenskih rotara. URupno je bilo zastupljeno u Sofiji sedam klubova, sa ukupno 34 rotara i 6 dama. Bili su rotari iz Beograda, Ljubljane, Novog Sada, Osijeka, Skoplja, SuSaka i Zagreba. Dočeh je bio srdačan i bavljenje u Soliji ostaće u prijatnoj uspomeni. Pretsednik R. C. Sofija, ministar Nedkoff, sa dostojanstvom i sa svom potrebnom kurtoazijom jednog iskusnog diplomate rukovodio je sveéanom sednicom, kojoj su prisustvovali, pored gostiju iz Jugoslavije, još i Honorary Commissioner Gerbel, u ime R. I. i evropski sekretar Alex. O. Potter.

3) Rotarski pokret u Jugoslaviji imaée uskoro da zabelezi jedan nov dobitak: R. C. u Dubrovniku! Odista je bilo potrebno, da ovaj nag lepi grad na plavome Jadranu udje u veliku rotarsku porodicu. Ako se bude imalo vremena, da se i poslednje pripreme privedu kraju — a moj pretstavnik, brat Edo, past-governor, na tome vrlo Zivo radi — onda će osnivanje ovog bluba biti izvršeno 9? decembra. Svečanost Chartera bila bi onda verovatno na Sv. Vlaha.

4) Prvu zvani¢nu posefu ucinio sam R. C. Novi Sad, 27 oktobra. Posto guverneri obično na prvom mestu posećuju one klubove, koji su slabiji, u kojima sve stvari ne idu kako treba — moram naročito istaći, da to nije slučaj sa Novim Sadom. Tamo je bila priredjena jedna kulturna smotra pa u vezi sa lim bila je predvidjena i jedna svećana sednica u В. С. Таво sam iskoristio tu priligu i milo mi je da mogu i na ovaj način izraziti svoje zadovoljstvo sa svim onim što sam video u R. C. Novi Sad. Nadam se da ni drugi klubovi neée zaostati iza Novog Sada i da ée, uRoliko po negde još sve nije u svome najboljem redu, to u naikraéem vremenu pretsednici dovesti da bude Бабо treba.

5) lz podnetih izveštaja o frekvenciji za mesec oktobar — ovo je prvi put od poéetka ove rotarske godine da su svi Rlubovi ove izveStaje na vreme poslali! — vidim, da na prvom mestu dolazi naš najmladji blub,

R. C. Sibenik. sa prosečnom frehvencijom od 90". Uopšte se opaža veći procenat frekvencije kod sviju blubova. Sve izveštaje dobijam brže i urednije. Ceo rotarsbi život teče punom snagom. Vidi se da je letnji odmor prošao i da su svi rotari opet marljivo prilegli na svoj uzvišeni rotarski posao. To me veseli!

Sa iskrenim rotarskim pozdravom

Dr. Milan Stojadinovié, Guverner 77. Distrikta R. I.

ee ear a ees 2 |___