Jugoslovenski Rotar

2 2 5БШВОЛТЕА Sastanci (Meetings): Sreda (Wendesday) 20.00 Park Hotel

200. састанак померен је због гувернеровог доласка за 2. март. Били су присутни сви чланови клуба, са 100% фреквенције. Од гостију ротара били су: Адолф Минх, претседник Р. К. Београд, Стеван К. Павловић, Стеван Коен и Драгомир Павловић из Београда; др. Мирослав Плој, претседник Р. К. Марибор, Рудолф Кнежевић, секретар Р. К. Осијек, Манфред Вакслер, Армин Голдштајн из Р. К. Вуковар и инж. Милан Манојловић, из Р. К. Нови Сад. Од гостију неротара биле су: гђе Боски, Конен, Габор, Ивковић, Капамаџија, Мартинис, ria Паул, гђе Пилиш, Рот, Штиглиц, Coxчић из Суботице, гђа Манојловић из Новог Сада. Затим господа: Иван Ивковић-Ивандекић, градоначелник Суботице; г. др. Жига Литман и др. Ернест Дијамант, адвокат. Претседник Коста Капамаџија, пред почетак вечере, ради упознавања наређује рол кол. По свршеној вечери претседник поздравља топло гувернера Стојадиновића и остале госте. Гувернер се љубазно захваљује на лепом пријему и изражава задовољство што његова посета пада на јубиларни, 200. састанак. У своме говору, гувернер је истакао главне циљеве ротарског покрета, подвлачећи нарочито потребу идеализма и виших етичких схватања у доба свакодневних појава егоизма, грабежи и афера. Ова племенита задаћа најбоља је гаранција за будућност Ротарства. Гувернер потом оцртава развитак ротарског покрета у другим земљама и завршава говор жељом за што успешнији рад суботичког клуба, који ће бити помогнут великом фалангом остале браће у нашој држави као и у целокупној, светској, ротарској заједници. Говор гувернера саслушан је са нај-

125 Ja ie Pe Aca ruje ay 0. ati en S enerars ea anae VW Roug es

већом пажњом и награђен бурним аплаузом. После овога, брат Велимир Стефановић одржао је врло успело предавање о циљевима и задаћама Народног Университета у Суботици.

Затим су говорили: градоначелник r. Ивковић-Ивандекић, Адолф Минх, др. Мирослав Плој, Рудолф Кнежевић, Манфред Вакслер, Милан Манојловић, Стеван Коен а од госпођа говорила је гђа Зора Капамаџија веома духовито, захваљујући у име дама на лепом пријему у клубу и на гувернеровом поздраву дамама. Секретар Рот саопштава писмену честитку паст-гувернера Еде Марковића, као и честитке Р. К. Сушак, Земун и Вуковар.

Y 11.15 час. увече завршен је званични део састанка, па се затим отворио забавни део, који је веома успео. Браћа и сестре остали су у најбољем расположењу дубоко у ноћи.

Овај састанак остаће трајно код свих чланова у најлепшој успомени.

На 201. састанку, сва су браћа била још под незаборављеним утиском лепе, јубиларне ноћи. Брат Пилиш је потсетио, колико је било том приликом унето братског осећања и да ту пријатност није могао створити алкохол већ идеја. На овоме састанку брат Пилиш је одржао своје предавање о банкарству, упоређујући раније са садањим банкарством.

202. састанак протекао је у отправљању клупске поште.

= ~ (ra 5: = КЕ M eer | sastanc!i (Meetings): | NH Petak (Friday) 20.00 eH =

Grand Hotel Novak

Mart, mjesec proljeća, vjetrova i glavnih skupština morao je u redovni život kluba unijeti neke promjene. Karakteristika mu je: agitacija, propaganda. Ne možda zbog izbora nove uprave, u tom је регједи postojala samo borba nekih, koji nijesu htjeli ili mogli preuzimati funkcija. proitv onih, koji su