Jugoslovenski Rotar

мању нових чланова. На концу извештаја да споменемо да нас је 16 марта посетио и брат гувернер Др. Стојадиновић. И ако је његова посета очекивана већ од дуже времена, вест O његовом доласку обрадовала је сву браћу у Панчеву. У почаст брата гувернера, и гостију који су са њима дошли, а то су: браћа Др. В. Кујунџић, Р. Аврамовић, С. Коен, Хричир, Ика Панић, одржано је сестринско вече, на којем је учествовало, поред чланова клуба и њихових породица, још и врло леп број позваних гостију, међу којима и један адвокат из Шведске,

Пало је неколико врло лепих здравица, играло се све у шеснаест, па су поред омладине узели учешћа у игрању и гости. Неки, као брат Ика, нису ни за један тренутак мировали. Весеље је трајало све до прве јутарње лађе за Београд, када се гости опростише са домаћима и када се сви разиђосмо са једним истинским задовољством својим кућама.

R C. SKOPLJE Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00 Hotel Bristol]

KK o MMI

На 162. редовној седници, одржаној 2. марта присуствовао је као гост TF. Милан Глишић, судија из Београда. У отсуству брата претседника седниUM претседава потпретседник Јован Голочевац. Брат Милан Че мерикић поздравља нове чланове Клуба: глг. Панту Јовановића, Јефту Николића и Чедомира Тодоровића. На овај пријем сва три нова брата захваљују брату Чемерикићу и Клубу и изјављују да ће свима својим силама служити ротарским циљевима. Поводом прославе 25-годишњице уметничког рада редитеља Скопског народног позоришта г. Јована Геца, Клуб решава да му се из опште касе преда у готовом или у једном поклону, како то нађе за сходно Управни одбор.

На 163. редовној седници од 9. марта претседник др. Бранислав Војиновић поздравља новога члана г. инж. Љубомира Марковића, излаже укратко циљеве ротарства. Новог члана поздравља такође са неколико речи и брат Јосиф Михаиловић, после чега претседник Војиновић оглашава г. Марковића за изабраног, предаје му ротарски знак и ради упознавања са осталом браћом наређује рол-кол. После је било речи о дистриктној конференцији у Загребу, за коју су се вршиле пријаве и затим је брат Бранко Галић одржао предавање о гвожђу и гвожђарској индустрији, као уводно предавање.

На 164. редовној седници од 16. марта присуствовао је као гост др. Алексије Јелачић, приватни доцент Скопског факултета. Брат Драгутин Вуличевић реферише o писму РАК. из Прага у погледу концерта „Сметане“ који ће бити у Скопљу 11. априла. Решено је, да чланови Клуба агитују за што већи успех овог концерта, којим диригује један наш брат ротар из Прага. Брат претседник др. Бранислав Војиновић моли пододбор за класификацију да огласи за отворена још нека важнија занимања и да своје решење изнесе пред клупску седницу ради доношења предлога. Затим је професор др. Алексије Јелачић одржао врло интересантно предавање о проблему далеког истока, у коме се је позабавио питањем јапанске експанзије према западу и истоку. Предавач је саслушан ca највећом пажњом и на крају је топло поздрављен. Брат претседник Војиновић извештава Клуб о премештају брата Владе Гаковића за Сарајево, истичући његове ротарске осећаје и изражујући своје уверење, да ће брат Гаковић остати веран својим ротарским принципима и идеалима и на новој дужности. На то су се присутна браћа опрости ла са братом Гаковићем.

24 а