Jugoslovenski Rotar

uznastoji za promicanje ciljeva i zadataka, kako bi što prije sastavili program ovogodišnjeg rada. Braća referiraju na osnovu nedjeljnih izvještaja.

67. sastanak 16. Frekvencija 6r'rr %. Pretsjednik brat Bravačić otvara sastanak ı srdačno pozdravlja goste Doktora M. Papo od R. C. Sarajevo, Ing. Hugo Briefa, pretsjednika R. C. Bratislava, i Josipa Hejda od R.C. Mlada Boleslav. Tajnik referira o stigloj pošti i izručuje pozdrave rotara Dr. H. Diimela od R.C. Wiener Neustadt, koji ga je posjetio. Čitaju se nedjeljnji izvještaji. Zaključuje se da se predloži Jadran-

augusta.

skim klubovima da se intercity-meeting, koji bi se imao održati ove jeseni, odgodi uslijed jakog posjeta stranaca i prezaposlenosti članova, koji ne bi mogli u dovoljnom broju prisustvovati tom sastanku.

68. sastanak 23. augusta. Frekvencija 7778 %. Pretsjednik brat Bravačić otvara sastanak ı pozdravlja na francuskom jeziku goste: gdju Baronne C. de Bistram, gg. Leon Gosset, Conferencier du Musee du Louvre, i Matu Vučetića, šefa presbiroa kod jugoslovenskog poslanstva u Parizu, a g. Vučetića, koji je napola Dubrovčanin, na našem jeziku zahvaljujući mu se na radu za promicanje turizma u Dalmaciji. Tajnik referira o prispjeloj pošti ı izvještava, da se je na turističkom parobrodu „Britannia“, koji je bio u Dubrovniku dne 19.0. mj., sastao sa rotarima R. E. Douglas, pastpresidentom R. C. Edinburgh, i Neil MacInnes od R. C. Inverness, koji su izrutili pozdrave. Dao im je besplatno vodića koji im je pokazao naš grad, te su sa boravkom u Dubrovniku bili vanredno zadovoljni. — Sastao se je s bratom Tasom Tasićem, potpretsjednikom К. С. Skoplje, koji je morao otputovati i Žali što nije mogao prisustvovati našem sastanku, a svu braću srdačno pozdravlja. Čitaju se nedjeljnji izvještaji. G.Gosset govori o ljubaznosti i gostoljubivosti, na koju je kod nas naišao, o svojim impresijama o Dubrovniku, o kojemu se najlaskavije izrazuje, i zahvaljuje na lijepom prijemu. G. Mato Vučetić zahvaljuje takodjer na pozdravu. Raduje se što nailazi na intenzivan rad u Dubrovniku i obećaje, da će i nadalje svim silama raditi na razvitku turizma i stvaranju centra za

turizam u Dalmaciji. Brat Dr. Matija VidoeVić konstatuje, da pored toga što je rad našega kluba u glavnom posvećen kontaktu sa rotarima cijeloga svijeta i da je rad o učvršćivanju drugarskih veza u samom klubu vrlo intenzivan, mora primjetiti da interesi cjeline stoje uvijek pred interesima pojedinaca. Ujedno zahvaljuje bratu Sokoloviću što je nekoliko braće pozvao na ručak na engleski parobrod „Oxford“ i time doprineo učvršćivanju toga drugarstva.

*

R. C LJUBLJANA

Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 1. V.31. X. Hotel Bellevue 1. XI.—30. [V. Hotel Union

173. sestanek 1. avgusta. Frekyenca 67'5 %, Culi smo predavanje br. guvernerja dr. Krejčija o temi „Otroško varstvo in skrb za mladino“. To rotarsko predavanje v pravem pomenu te besede izide v septembrski Stevilki »Rotarja“.

174. sestanek 8. aygusta. Frekvenca 6775 %, Ta dan je bil posveten gostu bratu dr. Milanu Stojadinovidu, biv’emu guyernerju in clanu uprave R.I., ki nas je obiskal istocasno z bratoma Skofom in Rogliéem iz Maribora. Iskreno pozdravljen, nam je brat pastguverner povedal, da je Ljubljana prvi klub, ki ga obišče v svojstvu člana uprave R.I. in da nas ni utegnil obiskati za časa svojega guvernerstva. Povedal nam je marsikaj o svojih potih po čehoslovaških. klubih, o delavnosti in resnosti tamošnjega Rotaryja. Od tam je odšel v Dubrovnik na chartersko proslavo, kakor je bil poprej obljubil — moz beseda. Po obisku dalmatinskih oziroma primorskih klubov je z angleskimi rotarji odpotoval na letni kongres y Detroitu, kjer je zastopal distrikt ter vse klube našega distrikta. Živahno nam je prikazal vtiske iz Amerike in s tega grandioznega kongresa. Ker se od brata dr. Stojadinovića nismo mogli ločiti, smo nadaljevali meeting še v drugih lokalih.

175. Sestanek 2»2. avgusta. Frekvenca 72'% %. Danes imamo v svoji sredi spet visokega rotarskega odličnika, brata Josefa Zaba, gu-

20