Jugoslovenski Rotar

219. sastanak 22. augusta. Frekvencija 72°72 %. Pretsjedava br. pretsjednik M. Smokvina. Nakon pročitanog zapisnika prošlog sastanka, čita se drugo guvernerovo pismo koje je saslušano sa puno pažnje i interesa, kao i nekrolog o pokojnom bratu M. Frančiću kojemu sva braća kliču „Slava mu!“. Braći Rihtmanu i Antiću pretsjednik čestita rodjendane.

220. sastanak 29. augusta. Frekvencija 77:27 %. Po pročitanom zapisniku 219. sastanka, saslušan je referat br. baruna M. Turkovića o radu austrijskih klubova, dok je brat M. Mikuličić referirao o radu iz domaćih klubova, iza čega je brat pretsjednik referirao o sadržaju julskog i augustovog broja „Тће Когапап“, а ђгаг Обемја izvjestio o posjeti u bratskom R.C. Zagreb izručivši braći bratske rotarske pozdrave iz zagrebač-

koga kluba. x

R C. ŠIBENIK

Sastanci (Meetings): Cetvrtak (Thursday) 20.30 Hotel Krka

68.sastanak 2. augusta. Frekvencija 76°47 %. Pretsjeda potpretsjednik Ing. Ljubidié. Tajnik Vičić

meetingu jadranskih klubova u stvari dječjih

referira о nameravanom intercityigrališta i stiče da je odbor za služenje zaJednice našao pogodno mjesto za dječje igraliste. Brat Ing. Vonko referira o stanju u rudniku Monte Promina, čiji Je direktor, i naročito naglasuje, kako se s radnicima rukovodi rotarskim humanitarnim načelima. Brat Ing. Ljubičić referira o programu rada, o djelovanju stranih klubova i rotarskoj 17ložbi u republici Chile.

~

R. C VARAŽDIN Sastanci (Meetings): Petak (Friday) Grand Hotel Novak

20.00

202. sastanak 3. augusta. Frekvencija 50 %. 203. sastanak ro. augusta. Frekvencija 55 %. 204. sastanak 17. augusta. Frekvencija 55 %. 205. sastanak 24. augusta. Frekvencija 70 %. 206. sastanak 31. augusta. Frekvencija 60 %.

>

==

I august je još mjesec velikih praznika, ljetovanja, putovanja i prema tome vrlo slabih frekvencija. Ali se osjeća već i blizina jeseni, odmaranja počinje da umara, pa se kuju projekti i osnove za budući rad. To je takodjer prirodni zakon, kojemu su podvrgnuti svi Organizmi, pa i naš klub. Članovi, koji dolažahu na sastanke u augustu — održano ih je pet — s pojačanim interesom prate Život rotarskog svijeta, sve intercity-meetinge, i uopée željno slušaju svaki glas iz „velikog“ svijeta. A kako su tek pobožno slušala braća izveštaj o konvenciji u Detroitu! — I brat tajnik mora biti opSirniji i iscrpniji negoli posljednih par mjeseci. Drže se referati o predavanjima održanim u drugim klubovima o važnim problemima naše privrede (žitna trgovina, šumarstvo i t. d.). — Imali smo i goste. Posjetio nas je brat ing. Hrncir R.C. Beograd, pa g. Dr. Kestercanek. Brat Dr. E. Krajanski posjetio je R.C. Praha, brat Dr. A. Krajanski je već, tako reći, stalni gost R.C. Zagreb. — Kad još krenu na putovanje naša braća industriJalci, izgledat će u našem godišinjem izvještaju rubrika: „posjet stranim klubovima“ sasvim lijepo. K tomu smo sa sedam članova učestvovali na medjuklubskom sastanku u Rogaškoj Slatini. Pa ako ne možemo reći za naš rad u augustu da je osobito plodan, možemo primijeniti Galilejevu konstataciju: ipak se kreće!

x

R. GC VUKOVAR

Sastanci (Meetings): Ponedeljak (Monday) 19.30 Grand Hotel

roo. sastanak, 6. augusta. Frekvencija 72:25 %. Prema ranijem zaključku održan je root! jubilarni sastanak u vinogradu braće Steinera kao Ladies Night. Nakon ukusne večere otvara brat pretsjednik ovaj jubilarni sastanak, pozdravlja sve prisutne, a naročito gospodje i sa nekoliko značajnih riječi izlaže značenje rotarskog pokreta uopće. Poslije ovoga Javilo se još više govornika izmedju članova i gostiju, koji su isticali važnost rotarskog bratstva ı drugarstva. Sa velikim veseljem i burnim aplauzom bio je primljen