Jugoslovenski Rotar

:2)

5 Mey R. C. SUBOTICA Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 Hotel Srpski Kralj

222. sastanak ı. augusta. Frekvencija so 7. Pretsedava potpredsednik brat Dr. Pavlović. Posle čitanja zapisnika, tajnik čita predaуапје brata Jaroslava Cisara, člana R.C. Brno, o temi „Masaryk iz bliza“, koje Je saslušano sa velikom pažnjom. Ovo predavanje je ostavilo prijatan utisak na sve prisutne, jer je izradjena od čoveka koji je imao tu sreću, da probavi godinu i po dana u Masarykovoj najbližoj okolini, kao njegov lični

tajnik, i na taj način opiše najvernije njegove osobine. Pre no što se prešlo na čitanje dnevne pošte pretsednik pozdravlja br. Beka koji se vratio sa sretno uspele operacije a isto tako pozdravlja i brata Rota koji je duže vremena logorovao sa skautima u Koviljači, komu je jako prijalo, jer se vratio sa nekoliko kila manje.

223. sastanak 8. aug. Frekvencija 40°86 %. Potpredsednik brat Dr. Miloš Pavlović stavlja predlog za priredbu „ladies night“-a na kojem bi bio održan koncerat našeg štićenika mladog Mezey Stevana. Predlog je bio od strane članova jednoglasno pri hvaćen.

224. Sastanak 15. augusta. Frekvencija 54°48 %. Pastpretsednik brat Kosta Kapamadžija opisuje teško materijalno stanje ovdašnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva, te je njegovom predlogom izglasana od strane našeg kluba novčana pripomoć od 300 Din. Budući da je već ranije raspravljano pitanje o izgradnji interkontinentalnog puta CalaisStamboul postalo aktuelno rešeno je da se pažnja ostalih bratskih- klubova skrene na ovu važnu stvar u cilju što skorije izgradnje jedne komunikacione linije.

225. sastanak 25. augusta. Frekvencija

72'64 %. Zahvaljujući brižljivoj pripremi ı mnogobrojnom odzivu braće iz obližnjih bratskih klubova kao i gostiju nerotara naš ladies night je u potpunosti uspeo. Koncerat našeg štićenika mladog Mezey Stevana bio je od strane prisutnih sa užitkom praćen ı nagradjen zaslužnim aplauzom, te se isti može slobodno smatrati kao osvedočenje marljivog rada i talenta našeg mladog štićenika. Ostali deo programa je protekao u kratkim govorima posle čega je sledio zabavni deo, koji

je trajao u znaku iskrenog drugarstva i bratstva sve do jutarnjih časova. Povodom ovog koncerta skupljena je bila svota od 1720 Din za dalnje školovanje mladog muzičara, što pored umetničkog pokazuje još ı lep materijalni uspeh. Naš bivši član gosp. Schulmann Mirko podario je našem štićeniku štof za jedno odelo na čemu smo mu se zahvalili. Iz ovoga se vidi da kod pravoga rotara ne izčezavaju plemenita osećanja sa istupom iz kluba.

226. sastanak 29. augusta. Frekvencija 66:64 %. Član Gabor Bela prijavio je istup iz kluba, što je sednica primila na znanje. Jednoglasno je rešeno, da od 1.septembra 1934 redovni sastanci počinju tačno u 20 časova. Pročitala se došla pošta i rešile nekoje interne stvari.

x

m G S W S A is

Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 Park Hotel

217. sastanak 1. augusta. Frekvencija 72:72 %. Pretsjedao je u otsutnosti braće pretsjednika i potpretsjednika, brat pastpretsjednik dr. V. Ružić i saopštio braći pismo guvernera upravljeno tajniku, kao i mjesečno pismo guvernerovo sa pozivom da se braća prijave guverneru sa svojim sastavcima Za „Jugoslovenski Rotar“. Zaključuje se, da brat V.Car-Emin napiše nekrolog o pokojnom bratu M. Frančiću. Oba su pisma saslušana najvećom pažnjom. Po pročitanom izveštaju O konvenciji u Detroitu i po referatu brata dr.V. Ružića o zakonu o gradovima, koji su braća s interesom saslušala, sastanak je zaključen. sastanak 8. augusta. Frekvencija 72'72 %. Pretsjedao je brat pastpretsjednik dr. V. Ružić, koji je toplim riječima komemorirao smrt velikog pokojnika don Frana

218.

Bulića, iza čega su održani referati o radu domaćih i čehoslovačkih klubova i saopšten predlog bratskog kluba Šibenik o mjestu za intercity-meeting jadranskih klubova sa zakljuékom da se klubu Šibenik saopšti mišljenje da je za naš klub, iako pristaje na njegov predlog, ipak najzgodnije mesto za taj meeting Rab. Kako je rj.augusta legalni praznik, zaključuje se da će se naredni sastanak održati tek 22. augusta.

27