Jugoslovenski Rotar

rotari Edo Marković, dr. Milan Stojadinović, dr. Viljem Krejči, dr. Vojislav Kujundžić i drugi dali jasne direktive.

Izvršujući nalog našeg guvernera dra. Viljema Krejči, da u kratko navedem sve markantnije dogadjaje zadnjih godina u saradnji československog i našeg distrikta, završujem riječima našeg Ede Markovića, izrečenim na prvoj opštoj konferenciji rotara Jugoslavije u Sarajevu:

„Ne mogu a da ne kažem riječ zahvalnosti našem dragom bratu Josipu Schulzu, tome na’om prvom apostolu sa slavenskog sjevera. Kako smo mi nekoé odavle po nasim velikim apostolima Cirilu i Metodu donijeli luč kršćanske prosvjete u njegove krajeve, tako je on poslije mnogo godina primio na sebe misiju da bude posrednikom presadjivanja rotarske organizacije u našu zemlju ı unošenja više etike u praktični život kod mas.

Njegovo Je sjeme kod nas niknulo. Neka živi, buja ı cvijeta.“

Zagreb, oktobra 1934. Ing. Radovan Alaupović. x

SVOJ DRAGOJ BRAĆI ROTARIMA 66. TOO IDWS WIR WI ITN

Bellevue, 22. augusta 1934.

Pobudom past-guvernera rotara Cervenke sastali su se u Becu 14. novembra 1933. godine zastupnici klubova Beograd, Prag i Beč i zaključili, da će u ta tri distrikta uvesti uže sudjelovanje u trgovačkom ı ekonomsko-političkom pogledu.

Dodatno k gore spomenutom dogovoru imali smo danas sastanak, na kojem smo se točniji dogovarali o boljem uspjevanju Rotarya u našim distriktima. Pri tom smo jednodušno konstatirali, da odnosi između klubova naših dvaju distrikta nisu dosta živahni i srdačni, kako bi mogli ı morali biti uz sve tako bogate preduslove za to. Nećemo nipošto da tajimo, da se premalo služimo dragocjenim i mnogobrojnim sretstvima što su nam na razpolaganje za sporazumno sudjelovanje članova obaju distrikta u službi naše zemlje ı našega naroda. Postojeće i nama svima dobro poznate prilike upravo nas sile, da uzvišeni, u rotarskom programu tako istaknuti ideali prodru u zbiljski život, kako bi skupnosti a i našim klubovima što bolje poslužili.

U prvome redu hoćemo da spomenemo lične odnose, koji zahtijevaju veću pozornost. Mnogobrojne posjete klubova drugoga distrikta, intenzivniji študij sedmičnih i mjesečnih izvještaja kao što i klupskih predavanja, upriličenje stalnih rotarskih Round table u centrima živahnoga tuđinskoga prometa: to so sretstva kojima bi se morali u najvećem opsegu posluživati.

U Boys-Work nastojat ćemo da upriličujemo zajednička društvena putovanja i logorenja naše rotarske mladeži; našim rotarskim sinovima treba uzajamno omogutiti i olahkotiti Studij i prakticiranje u znanstvenim zavodima i

8