Jugoslovenski Rotar

Do 31 decembra 1935 godine održao је Rotary Club Dubrovnik 135 sastanaka a među njima 3 izleta i 2 Ladies night-a.

Na charteru je bilo 18 članova; 2 su međutim istupila (1 odlaskom iz Dubrovnika a 1 povlačenjem iz aktivnog rada u svome zvanju), pridošla su pak 3 nova člana, te Klub sa 31 decembra 1935 broji 19 članova. Daljnja ekstenzija je u vidu.

Za darivanje drugih bratskih klubova ustanovio je Rotary Club Dubrovnik mapu sa slikama Dubrovnika izrađenu od slikara Dušana Kokotovića.

Kroz ove 2 godine dobio je dubrovački Rotary Club slijedeće darove:

1. Zastave od Rotary Clubova: Ashford, Baden b. Wien, Banjaluka, Capetown, Dundee, Frederiksberg, Graz, Kutna Hora, La Chaux Defonds, Ledeč n/Sazavou, Leeds, Ljubljana, Lodz, Lyon, Mansfield, Novi Bidzov, Olomouc, Paris, Pelhrimov, Shangai, Sofija, Split, Teplice Sanov, Usti n/Orlici, Varaždin, Zagreb te prigodom posjete engleskih rotara jednu veliku englesku zastavu sa 16 vrpca a na svakoj vrpci ime R. C. koji je u posjeti bio zastupan.

2. Album od Rotary Clubova: Brasov, Kutna Hora, Osijek, Poprad, Split.

3. Čekić od Rotary Clubova: Sarajevo, Split, Zagreb.

4. Razno od Rotary Clubova: Beograd: finu gravuru starog Beograda; Maribor: lijepo drveno bure na stalku; Sarajevo: veliku pepelnjaču sa Rotary točkom Split: uljenu sliku od slikara Uvodića: Sušak: jarbol; Šibenik: fino izvezenu torbu i spomenar; Vukovar: drveni Rotary amblem.

Članovi kluba su preveli na naš jezik 4 brošure: služenje klubu, zvanju, zajednici i međunarodno služenje; Klub ima svoja pravila za primanje te svoj »roster« a sada radi na uređenju klupske biblioteke. Postoji naravno od početka i »torba za nevoljne« iz koje je do sada Klub doprinio Din 7.500.— za ishranu i odjeću siromašne djece.

Pored posjete prvog jugoslavenskog guvernera Eda Markovića na inauguraciji dne 2 decembra 1933 god. i drugog guvernera dra. Milana Stojadinovića na proslavi chartera dne 31 maja 1934 god. počastili su naš klub svojom posjetom i pastguverner dr. Viljem Krejči dne 24 juna 1955 god. te naš današnji guverner dr. Viktor Ružić dne 19 novembra 1935 godine.

Naš klub ima i svoj program, pa je u izvođenju istoga provedeno Više akcija te održano nekoliko predavanja i bezbroj referata.

Po svom geografskom i historičkom položaju naš klub је obilovao posjetom stranih rotara pa je razumljivo međunarodnom sluzenju posvetio mnogo pažnje. S toga je naš klub već u prvom svom početku rada odlučio da za svaku rotarsku godinu uzme u svoj program jednu stranu zemlju, kojoj će se u svrhu upoznavanja i zbližavanja posvetiti pažnja prikazima, referatima i predavanjima pa 1 pojedinačnim akcijama. Prošle godine je bila Francuska, ove godine je Engleska u programu.

U dvogodišnji historijat R. C. Dubrovnik pada odluka distrikta da se IV. distriktna konferencija održi u Dubrovniku na 2 13 maja o. god.

19