Jugoslovenski Rotar

ЈОСОЗШОМЕМО К| So PEM

ROUAR 8

UREDNIK: Dr. VIKTOR RUŽIĆ GUVERNER 77. DISTRIKTA SUŠAK, STROSSMAYEROVA ULICA

BROJ 12 IL - - TELEFON BROJ 90 CEKOVNI RACUN KOD FILIJALE POST. ŠTEDIONICE U ZAGREBU BR. 39.552. — IZLAZI SVAKOG 15-OG U MJESECU — CIJENA 60 DINARA GOD. — POJEDINI BROJ 5 DINARA

8 MESECNO PISMO

Draga braćo rotani!

Smrt engleskog kralja Nj. Vel. Đure V. izazvala je iskrenu žalost u čitavoj našoj domovini. Tumačeći ta čuvstva izrazio sam u ime jugoslavenskih rotara R. 1. В. I. saučešće.

Dne 24 I umro je u Chicagu John Nelson pastpretsednik R. I. koji је došao tamo da podnese upravi R. I. referat o radu odbora za međunarodno služenje. Jugoslovenski distrikt žali duboko gubitak tog odličnog rotara i čoveka, koga smo imali čast upoznati na našoj distriktnoj konferenci god. 1934.

1. Dani naše distriktne konference se priblizuju. U Dubrovniku, gradu slavne prošlosti, večnog proleća treba da se sastanu svi jugoslovenski rotari. Od onuda ponesimo pobude za naš rotarski rad, tamo ćemo imati prigode da se upoznamo.

Molim sve klubove da odaberu na narednoj sednici naročiti odbor koji će činiti propagandu među braćom za put u Dubrovnik i koji će voditi brigu oko samoga puta.

Molim one klubove koji žele izneti kake predloge na konferenci da mi te predloge što pre sa obrazloženjem saopšte.

Program će doskora biti objavljen a voditi će se naročita briga da se omogući razgledanje grada i prekrasne dubrovačke okoline.

Na dosadanjim konferencama bilo je učestvovanje jugosl. rotara sledeće: Beograd 29.06 Z, Zagreb 42.45%, Ljubljana 28.17%, dok Dubrovnik mora preći 50%.

2. Godišnja konferenca R. 1. B. I. održaje se ove godine od 8—12

maja u Blackpoolu u poznatom morskom kupalištu na severo-zapadnoj obali Engleske, 5 sati udaljenom od Londona.

]