Jugoslovenski Rotar

Ј Џ с О 5 LOVE N S K | JANUAR 1938/BRO) 7

Gl. urednik: STEV AN K.PAVLOVIG

Sak, guverner 77 distrikta . | . Beograd, Gospodar

ASE Jevremoya ulica 39, Telefon broj 24-430

SiC @ x)

See rn = ey GOD. V

Cekovni raéun Jugoslovenske udružene Banke kod PoSt. Stedionice u Beogradu br. 51036 / Cena 144 din. godignie / Pojedini br. staje 12 dinara

IZLAZI KRAJEM SVAKOG MESECA

Sedmo pismo Guvernera PRETSEDNICIMA ! TAJNICIMA SVIH KLUBOVA. Beograd, 25 januara 1938 g.

Mila braéo,

i. Početak drugog polgođa. Pre ulaska u novo polugođe, želim da odam hvalu svima koji u proteklom vremenu nisu žalili ni sebe ni druge, da život u našem dlisfriktu bude, u svakom pogledu, na poželjnoj visini.

Neću vam nabrajali šta se sve radilo u pojedinim klubovima. Vi svi primate nedeljne izveStaje, a i naš časopis, u rubrici „Rad naših klubova”, donosi redovno sve ono našla je valjalo obratiti pažnju. Reći ću samo foliko, da je, bez malo, u svima klubovima, prema mesnim prilikama i sastavu članova, vođeno dovoljno računa o svemu šfo Rolarstvo čini fako primamljivim, što opravdava njegov porast u celome svetu.

Proslo polgode daje mi puno nade na uspeh polgoda koje nasiupa i ja vam, sa potpunim zadovoljstvom zahvaljujem i na ucinjenom i na onom Sfo nameravate uGiniti.

2. Božićnje želje. Prilikom Božićnjih praznika i o Novoj godini primio sam mnogo lepih želja iz celog Rofarskog sveta. Mada sam im svima i sam €estitao, iz bojazni da se koja od mojih éestitaka nije zagubila, molim ih i ovim putem da prime moju bratsku zahvalnost.

3. Guvernerska kandidacija. Već u prefprošlom broju skrenuo sam vam pažnju na pofrebu guvernerske kandidacije za 1938/39 god. Kako ni do danas još ni iz jednog kluba nije stigla vest po ovom pilanju, ja se ponovo vraćam na njega i molim sve one klubove koji bi u svojoj sredini imali takvog kandidata, da mi šfo pre pošalju njegovo ime, folograliju i biografiju, radi objavljivanja u našem časopisu.