Jugoslovenski Rotar

Ma idućem sasfanku brat pretsednik je dao ovu izjavu: Molimo sve bratske klubove da ovim ршет izvole primiti našu najtopliju blagodarnost za _izrazeno saučešće prigodom našeg velikog gubitka smrću рачргеддета Dr. Dušana Davidoviéa, bana Drinske banovine. — Brat Kosta Mandić je održao veoma inferesanfnopredavanje o slanovišlu Sarajeva od a.-u. okupacije do danas.

Tajnik čita veoma toplo pismo koje nam je uputila gda Rejka, supruga brate bana Dr, Davidoviéa u kojem zahvaljuje klubu na izrazenom sauéeséu. — Brat Mane Šušnjar drži predavanje: O proizvodnji hljeba. Nakon loga se je razvila diskusija o predlogu zakona o olvaranju i zalvaranju radnji.

Galténik

Skoplje. — Rad u klubu ovog meseca nije bio obilan, usled praznika. Održana su iri sastanka, sa dva predavanja: Dr. Vid. Đurđević podneo je iscrpan referat o Sarajevskoi ankeli o radnom vremenu, a brat Dr. Aleksije Jelačić deo je lepo predavanje: Tihookeanski problem. Klub je doživeo veliku Njegov vrsni član brat Dr. France Mesesnel, docent Skopskog Fakulteta izabran je u Univerzitetskom vecu u Beogradu jednoglasno za vanrednog profesora u Skoplju.

Slavonski Brod. — Pročilana su nekolika predavanja iz drugih klubova na koje se nadovezala plodna debata. Tako predavanje br. Pina (Petrovgrad): O Komasaciji, brata dr. Digoviéa (Zagreb): o Podunavlju i jos jedno iz Zagreba: o Enciklopediji ifalijana. — Brat tajnik je izvestio klub da su prehranbene stanice za ptice postavljene i da im je osigurana hrana. ,

Sombor. — Rad se sastojao u sledećem: brat Ivan Krisfoforović održao je vrlo inieresanino predavanje: O slobodnoj trgovini, izneo je razna ograničenja | ležnje pojedinih država na polju razmene dobara kao i Stetan pravac autarkiskog

43