Jugoslovenski Rotar

te posete imao sam 5. o. m. priliku da u dužoj konferenciji за upravnim odborom i sa predsednicima komponentnih pododbora pretresem sva vazna pitanja rotarskog rada. Prijatno me je iznenadio detajlirano izradjen nacrt rada za ovu rotarsku godinn. Svi su funkcionari puni dobre volje, koja garantuje siguran napredak i uspeh tog kluba. Pod kumstvom ljubljanskog će зе kluba п пајкгасе vreme ustanoviti novi klub u Kranju a svi su izgledi da će saradnjom klubova u Zagrebu i u Mariboru uspeti ı ustanovljenje novog kluba u Celju.

4. Novi klubovi: Rotary klub Vukovar kumuje novome klubu u Brčkom. koji Ge se inaugurirati veé 27. augusta o. g. Ljubljanski klub radi na ustanovljenju novog kluba u Kranju, a zagrebački u Slavonskoj Požegi. Preporučam svim klubovima da rade intenzivno ma polju ekstenzije ustanavljanjem novih klubova. Za svaku potrebnu pomoć im sfojim uvek na raspoloženju a za svaki uspeh ću im biti blagodaran.

5. Pedesetgodisnjica brata Dr. Milana StojJadinoviéa. Nas vrlo uvazeni pastdirektor i pastguverner brat Dr. Milan Stojadinović, pretsednik Ministarskog saveta i Ministar inostranih poslova završio Je prošlog meseca pedesetgodišnjicu svog zivota.

U zemlji kao ı u inostranstvu proslavio se Je taj značajni Jubilej opštim priznanjem Javnog rada rotara državnika velikog formafa, koji Je naročito na polju medjunarodnih odnošaja mnogo doprineo k očuvanju mira ı k bitnom poboljšanju odnošaja naše Kraljevine sa susednim državama kao i sa velikim silama. То Je pravi rotarski rad vredan opšteg priznanja. U ime našeg rotarskog distrikta uputio sam bratu Stojadinoviću prilikom tos njegovog jubileja srdačne čestitke sa najboljim željama za budućnost. 6. Skoro će prestati velika vrućina pa ı letni odmori, putovanja, letovanja i lečenja. Približuje se doba novos normalnog rada. Neka bude to ı početak novog rotarskog rada u svim klubovima. Nove uprave sigurno će opravdati poverenje svojih članova, koji su ih postavili na istaknute položaje poznavajući ih kao dobre, neumorne altyuistične radnike, pune idealizma i dobre volje. Samo dobra volja Je stvaralačka sila, koja nikada ne može da usahne i koja pretvara ništa u nešto.

U tom uverenju i u toj nadi Vas srdačno pozdravljam draga mi braćo

kao odani Vam

Dr. Ivan Slokar.

52