Jugoslovenski Rotar

Pre nego ste se odlučili. da posetite naš distrikt, sigurno ste dobili od sekretarijata sve podatke o organizaciji i uspesima roftarstva u nasoj zemlji. Uveren sam, da ta svedodzba ne moze biti nepovoljna. Gdegod budete imali priliku, da dodjete u dodir sa našim klubovima ili njihovim članovima. svuda ćete naići na pravi duh iskrenog prijateljstva. drugarstva, služenja i dobre volje t. J. na istu dušu i isto srce. kojemu sam se divio na mojem dugom rotarskom putovanju preko oceana ı Američkog kontinenta. Nikada neću zaboraviti duboke impresije veličanstvene konvencije u San Francisku kao dokaz veličine i sile rotarskih ideja po celome svetu. Te ideje moraju biti i naši ciljevi i zadaci i te ideje nas moraju voditi kroz celi život usprskos svim nesporazumima i zapletima koje opažamo oko sebe. Iskustvo nas uči. da svaka svadja svršava se razočaranjem! S tog razloga sam uveren. da dobrota mora pobediti nad zlim in da nebo neće biti uvek oblačno. Sa log stanovišta se nadam. da ćete odneti najbolje utiske i uspomene sa Vaše posete u našoj zemlji te Vam kličem kao pretstavnik svih rotara Jugoslavije: Dragi pretsedniće. dobrodošli!“

Zatim je uzeo reé pretsednik Hager. da se zahvali na veoma srdačnom i lepom doéeku, i laskavim rečima se izražava o našoj zemlji i diyi se veličasnome spomeniku na Avali. delu rotarskog brata Ivana Meštrovića. Njegova duboka razmatranja o rotarskom pokretu i njegovoJ ideologiji napravila su na sve prisutne najdublji utisak.

Posle toga. pretsednik brat Dr. Sima Ilić. predao je pretsedniku Hageru visoko odlikovanje. orden sy. Save l. stepena sa lentom, kojim ga Je blagovolilo odlikovati NJ. Vel. Kralj.

Pretsednik Rotary International Hagsger u Novom Sadu.

Na peronu železničke stanice u Novom Sadu 26. septembra: Ispraćaj pretsednika Rotary International Georga Hagera i Mrs. Grace Hager.

126