Jugoslovenski Rotar

skoj osnovi moraju shvatati svi medjusobni odnošaji u profesiji. u zajednici i u medjunarodnim pilanjima, pa će se u Zivotu pretvoriti mržnja i nepouzdanje u almosleru poštovanja, poverenja ı čistog prijateljstva.

Il. Svi rotari jugoslovenskog distrikta, koji pripadamo katoličkoj veri, sa velikim zadovoljstvom i veseljem primili smo vest o izboru novog Pape Pia XII. koji će nastaviti uzvišeni rad njegovog velikog prethodnika. Pridružujemo se radosti katolika po celome svetu.

III. Svim klubovima skrećem pažnju, da treba da održe ovogodišnju glavnu skupštinu ı da izaberu novu upravu Još pred distriktnom konferencijom. Spisak novoizabrane пргауе treba klubovi odmah da dostave meni i Evropskom sekretarijatu пи Ziirichu.

IV. Distriktna konferencija se priblizuje. Odrzaée se 5, 6 i 7 maja u nasoj beloj Ljubljani. U petak 5 maja biće za braću. koji stizu tog dana u Ljubljanu jedino prijateljski sastanak sa neobavyeznom veterom uw cilju medjusobnog upoznavanja (house of friendship). U subotu 6 maja obaviée se prepodne radni program distriktne konferencije. Posle podne radiée samo odbori. U nedelju 7 maja biće svečana i zaključna plenarna sednica. Detaljni program objaviću blagovremeno u idućem broju Jugoslovenskog Rotara.

V. Posebno smatram za potrebno, da upozorim sve klubove na njihovu dužnost, da budu propisno zastupljeni na svetskoj konvenciji, koja će .se ove godine odrzati od 19 do 23 Juna п Clevelandu, Ohio, U. S. A. Klubovi. koji ne mogu poslati svog vlastitog delegata, treba da dostave odmah po distriktnoj konferenciji propisno ispunjena i potpisana punomoéja izabranome guvernerskome kandidatu. Formulare za punomoéja poslaće svim klubovima centralna uprava R. I. iz Chicaga.

VI. Sliku i biografiju guvernerskog kandidata brata ing. Radovana Alaupoviéa (R. C. Zagreb) objavio sam u februarskom broju našeg glasila. U ovom broju objavljujem sliku i biografiju guvernerskog kandidata brata Dr. Milovana Piufarovića (R. C. Osijek). odličnog javnog i rotarskog radnika.

VII. Odlazim na putovanje u svrhu zvanične posefe klubova Beograd, Zemun. Pančevo. Novi Sad. Petrovgrad, Vršae, ČupriJa—Jagodina— Paraćin, Niš i Leskovae. Radujem se što ću imati priliku, da se lično upoznajem sa velikim brojem braće ı da pretresam sva pitanja koja tangiraju rad i napredak našeg pokreta u Jugoslovenskom distriktu.

568