Jugoslovenski Rotar

а) па а ла:

da bi Uredbu o sprovodjenju ovog osiguranja od 17 marta 1957 trebalo modificirati tako:

1) da se broj godina za sticanje prava na starosnu rentu snizi od 70 па 22, 1

2) da se prinosi za ovo osiguranje povise tako. da budu dovoljni za veće pomoći. rente i potpore, koje bi trebalo izjednačiti sa penzijama stalnih monopolskih radnika i stalnih radnika državnih saobraćajnih ustanova.

b) preporučuje:

svoj braći rotarima. da učine sve što mogu, da se modificiranje ove uredbe u korist radnika što skorije izvrši.

Ovo sa dubokim stručnim znanjem lepo razradjeno predavanje zaslužuje priznanje koje su mu svi učesnici iskazali svojim živim aplauzom.

Zatim guverner saopštava plenumu zaključke konferencije ızvršnog odbora i delegata klubova. koje plenum aklamacijom jednoglasno usvaja. Sa najvećim oduševljenjem i zadovoljstvom primljena је kandidatura brata inž. Radovana Alaupovića za guvernera našeg 77 distrikta za narednu rotarsku godinu.

Poslje saopštenja tajnika izvršnog odbora brata Draga Potoénika guverner zaključuje u 12.40 časova prvu plenarnu sednicu distriktne konferencije.

U 15 je časova priredjen zajednički ručak u prostranoj sali Parkhotela. iz koje su učesnici mogli uživati lep izgled na Jezero ı alpsku prirodu.

Rad u odborima.

Od 15 do 1630 &. radili su odbori i obavili predvidjeni dnevni red.

I. Odbor za služenje u klubu.

Preisednik: Dr. Sima I[lié (R. K. Beograd); tajnik: Bakija H. Selimovié (R. K. Bréko): referenti a) Stanko Kosem iR. K. Karlovac): .Sluzenje u klubu kao škola za rotarski rad”, b) Sime Beni§ (R. K. Batka Topola) „Frekvencija i ekstenzija kao preduslov za dobar razvitak kluba“.

SLUŽENJE U KLUBU KAO ŠKOLA ZA ROTARSKI RAD Stanko Kosem, HR. K. Karlovac

Tema moga referata Služenje u klubu kao škola za rotarski rad, Vama svima dovoljno je poznata, pa se bojim, da Vam neću reči ništa novoga. Medjutim mi nebi izvršili potpuno naše dužnosti. kada nebi danas na distrikinoj konferenciji ponovili i nabrojili sva naša pomagala kojima se služimo za postignuće naših ciljeva.

Naše duboko uvjerenje, da je služenje naša prva i najveća dužmost za postignuće rofarskih ciljeva. daje nam snage, da možemo

475