Jugoslovenski Rotar

sustvovanja hiljade rotara sa svojim familijama, koji su u državama s ratnim stanjem, ili u državama, koje čine velike napore za slučaj velike potrebe. Naša sjednica u Havani razumjeće i duboko shvatiti razloge zbog kojih nisu mogli doći na ovu konvenciju. U razmjeru s brojem članova svaki Rotary-klub ima pravo poslati jednog ili više službenih delegata s pravom glasa. Kao što se rado svakoga rotara očekuje da sudjeluje na sastancima svoga kluba, tako se isto očekuje da klubovi budu prisutni na godisnjoj konvenciji.

Stavka VI pravilnika Rotary-International daje nam sva uputstva u pogledu prava i odgovornosti kluba u vezi s godišnjom skupštinom, djelovanjem, zastupanjem, punomoćima, pristojbom registracije itd.

Očekujem, da će mi biti pružena prilika da pozdravim u mjesecu junu mnogo starih i novih prijatelja, te se iskreno nadam, da će se rotari odazvati tako svesrdnom pozivu Kube, te da će njihova prisutnost doprinijeti, da 31 godišnja konvencija postane značajan dogadjaj u povijesti rotarstva.

|ЗАИМ

Havana, Hotel Nacional de Cuba gdje će zasjedati Konvencija od 3 do 7 juna 1940.