Jugoslovenski Rotar

JUGOSLAVENSKI GODINA VII

ТУ 1940

ROTAR NAR

UREDNIK: ING. RADOVAN ALAUPOVIĆ, GUVERNER 77. DISTR., ZAGREB, GJORGJICEVA ULICA BR. 9, TELEFON 60-72

IZLAZI SVAKOG 15-OG U MJESECU — CIJENA GODISNJE DINARA 144 — BROJ DIN 12

DESETO MJESEČNO PISMO

Dragi brate pretsjedniče, Dragi brate tajnice,

Draga braco rotari,

kako je već objavljeno i kako Vam je svima poznato, biće i ove godine rotarska nedjelja omladine od 27 aprila do 4 maja. To su oni dani kad je mlado, jedro i obilato pramaljeće u punom svom jeku oživljavanja, razvijanja i stvaranja roda, ploda i života u' ljetu i jeseni. Gora se je odjenula listom, bašte cvatom, doline i poljane fravom i cvijećem. Obroncima se prosule rumene jagode, u grmlju mirišu ljubice. Sunce je još blago i mekano. Kiše su tihe i blagodatne. I marljive ruke radilice prionule su uz posao. Jo& se ore i zaorava, kopa, sije i sadi, čisti i plijeve korov. Sve je ozivjelo: od crva u prahu do ptice na grani. Sva priroda slaze se u pjesmu rastu i Zivotu, snazi i veselju. Radi se i znoji, jer »o muci grozdovi vise«.

Eto u fe dane pada i nedjelja koju posvećujemo našoj mladeži, djeci našoj, jer su i djeca naša proljeće naroda svoga, sunce i svjetlost budućnosti naše. Proljeće je sjetva, a kakova je sjetva — fakova je i zetva. Kakova je omladina, takova će biti i sudbina narodna, jer na mladima ostaje svijet.

Pa zar je čudo da se je ovaj vijek prozvao vijekom djeteta, da svi narodi, države i vlade posvećuju svu brišu, svako na svoj način — uzgajanju i obrazovanju duha i tijela, srca i volje svoje