Jugoslovenski Rotar

1. Па konferencija u Zagrebu

Još nas samo nekoliko dana dijeli od VIII distriktne konferencije, koja će se održafi u Zagrebu 4 i 5 maja o. 9. Pozivi i program poslani su svima klubovima i očekujem zasigurno da ćefe u velikom broju doći na fu manifestaciju rofarske misli, te vam u fo ime od srca kličemo: Do skora vidjenja u Zagrebu!

2. Pretsfavnik R. 1. na nasoj distriktnoj konfereéenciji

Od tajnistva u Ziirichu obavijesten sam da ¢e Rotary International zastupati na distriktnoj konferenciji u Zagrebu bivSi guverner Svicarskog Rotarydistrikta rotar dr. Eugen Nienhaus, élan Rotarykluba Basel.

3. Guvernerska kandidatura

Koristeći se sugestijama naše centralne Uprave predložio sam za svoga nasljednikau vazenog rotara pastguvernera dra. Viktora Ružića, R. K. Sušak. — Svima nam je još u svježoj uspomeni njegov predani rotarski rad u svojstvu guvernera našeg distrikta. a iz izvještaja naših klubova razabirem sa zadovoljstvom da je moj izbor naišao na jednodušno odobravanje. — Bratu dru. Viktoru Ružiću već sada ovim putem toplo zahvaljujem što se je odazvao mome pozivu i prihvatio ovu fešku i odgovornu dužnost.

4. Konvencija u Havani

Od naseg pretsjednika Waltera D. Heada primio sam poziv na konvenciju u Havani, koja će se održafi od 10 do 14 јипа 0. 8. Poziv pretsjednikov štampan je u ovom broju. — Nažalost, zbog rafnih prilika neće naš distrikaf ovog puta biti zastupan.

O. Prilog za postradale od potresa u Turskoj

Inicijativom R. K. Niš naši klubovi sakupili su za postradale od zemljotresa u Turskoj Din 6900. Zamolio sam pretsjednika Rotary-kluba Beograd, da ovu svotu preda Turskom poslanstvu u Beogradu da je ono privede namijenjenoj svrsi od strane rotara naSeg distrikta.

469