Kolo

Поред барака у којима се налазе радионице, обућарска, кројачка и столарска, у непосредној близини зубне амбуланте, налази се једна барака која је нарочито омиљена међу заробљеницима. Уосталом како и не би кад је она „мост" за отаџбину. То није, у ствари, барака, него пре пријатна дрвена кућица с малом, наткривеном терасом, на коју води неколико степеница. У њој се налази пошта. Као и на свим дужностима у логору, тако и овде, раде заробљени официри који су се добровољно јавили за сарадњу. А јавило их се много, јер се радом најбоље прекраћује време. Сем тога, за саме заробљенике је велика утеха сазнање да о драгим поклонима из отаџбине воде бригу њихови другови. Читава брда писама стижу свакодневно из отаџбине, поред тога хиљаде примерака београдских нови-

на, и, разуме се, „Кола" које је заробљеницима драгоцена веза са отаџбином. Али, најважнији су пакети од куНе. Храна у логору је добра и издашна. Али коме заробљенику није добро дошао додатак од куће који су нежне руке припрсмиле, брижљиво упаковале и послале? Разуме се, постоји контрола пакета. Заробљенички логор није бања, и извесне ствари не смеју да се уносе у логор. Дисциплина је — дисциплина. Међу забрањене ствари у првом реду спада алкохол, затим се пакети отварају и ради цензуре. Али то отварање врши се у присуству сопственика да се увери, да му није ништа одузето што се по прописима не сма одузети. И кад приме пакете, заробљеници се са срећним осмејком на лицу враћају у бараке, где ћв да се почасте поклонима из отаџбине, који су подједнако драги колико и пријатни... В. ПЕТЕРС

Горе: Свакодпевпо стиже од куће велики бро) пакета за варобљепике. Поштцлску службу, као лосталом и све друге службе у логору, врше сами ааробљениии. Логорске власги ограничиле су се само на надзор.

Десно: Многи официри ставили су се добровољно на расположење логорским властима за сарадњи у логору. Група офииира на слици рали у пакетном оделењу.

Доле: Заробљени официри, пошто су примили пакете чослане од куће. напуштају „пошту". Контроле ради, пакети се отварају, разуме се, у присуству сопственика. С примљеиим пакетом зароОљеници се весело враћају у своје бараке. да се почасте. 0?о1оз: V. Ре4егз)