Kolo

12

Урсула Штајн носи увек собом блок за скице, јер њој пепрестано падају иа памет нове идеје, које хартија мора стрпљиво да подноси. Ето баш сада скицира нови модел за јутарњу хаљину...

Лево — И ову дивпу хаљину боје сенфа обојила је Урсула V тиркис и сиву боју. Разуме се џије је обојила на моделу. Овде на слици, она врши само мале потребне коректуре.

■Ј^игора

Горе — Чак ни зидови нису сигурни од кичице Урсулв Штајн. Њени цртежи имају много ведрине и личног шарма. Није чудо да се лако нађу „добровољци" који јој помажу у послу.

ишта није сигурпо пред сликарском кнчицом младе.немачке уметнице Урсуле Штајн. Сваки материјал, свака материја коју, види, распаљују њену машту. Још док је била дете цртање је била њена страст. Али отац јој је једва дозволио да се посвети својој насији и то у практичном смислу: постала јв цртачица у једном модном салону. Али она нијв мировала, јер је у себи осећала велики таленат. Две године посећивала је једну приватну сликарску школу. Урсулу Штајн као уметницу највише је интересовала материја на којој се слика. На том подручју, иако је још врло млада, она је израдила један свој лични стил. Најрадије слика на марамицама и чаршавима. Међу хиљадама радова падају одмах у очи њени радови по неком нарочитом личном шарму који је својствен овој уметцици. У стану Урсуле Штајн и зидови и завесе, чаршави и хаљине па чак и слике на зиду и сваки комад покућанства, све то носи личну ноту п.ене сликарске кичице. Нема ту ништа изазивачког, претераног, све је у границама чедности, само ведро и весело. Сваком материјалу млада сликарка оставља љегове особине, али му даје свој израз. Њено сликарство је живи украс који предмету даје живост и колорит.

Лево — Лако је пријатељицама Урсуле Штајн. Она им једпоставно нацрта мустре за царшаве у најлепшим бојама.