Kolo

18

ир.ице Кеговбг карактера. Са те п.огове апсолутне мушке стране упознаћете га тек за годину, две, три или више. Немојте да се обесхрабрите при његовом првом испаду. Његовом иезадовољству са -вашом куварском вештином. Његовим навикама и манирима. На вама је да му угађате. Трудите се да схватите све његове погледе на живот, његове амбиције, при којима ће остати а можда и не. Умпо се морате укључити у његов живот, пикако оп у ваш. Треба да постапете со његовог живота а да се ипак не унизите у љеговим очима. На то пазите, Цело вагае биће мора бити за вашег мужа извор жеље. Не смете се, дакле, увредљиво отуђивати и носле оштре измене гледишта. Затворити се у себе, то да. Размишљати о свему ономе чиме вас је увредио. 0 речима које су вас уболе као стрела, о томе, могу ли те ране и ранице да се залече. Да ли ћете их

залечнти сама или ће вам он бити лекар. Јер, све то ће вам се у браку догодити, и зависи од вас, од ваше природе, од вашег поноса, какав ћете правац после ових „авантура" дати вашем заједничком животу. Само, немојте се никоме жалити! Плакати на мајчиним грудима. Мајка, и најпаметнија, неће вам помоћи, не може се, као трећа излишна особа мешати у ваш заједнички живот. Ако сте већ толико беспомоћна, песрећна и раздражллва, осећате ли се с, правом запостављена, понижена, уврећена, потразките адвоката. Има на свету и таквих мушкараца, који и поред тога што пмају адвокатску канцеларију, неће вас натерати па развод. То су одлични лекари женских душа. Ако нећете то да учините, онда радије ћутите! Не говорите о сличним испадима у браку никоме, а најмање пријатељици. Н.

жењен човек има мпого брига, још внгае брига има човек без жене" каже једна финска лословица, али ова истипа важи за цео свет. Само — какву жену узети? И за ово питање има народна мудрост своја искуства. Нољак то изражава мало драстичпо: „Ко се ожени лепом женом, има истина иоћу рај, а преко дана беду и немаштину". Мало лепше а и са више разумевања изражавају се у Венецији, месту љубави и лепих жена. 0 човеку који код женв тражи само лепоту, каже се тамо, да „има истина, мало хлеба, али зато на јастуку има лепу главицу." Алн иајозбиљнија опомеиа за оне који главни разлог за женидбу налазе у жениној лепоти, долази из Француске, земље космегике: „Злато, жену и свилу бирај само за дневног светла!" јер: „На светлости звезда све су девојке лепе"! Свакако да ни један од мушкараца не би желео да му се деси оно што се догодило једном младом човеку из Милана који је о свадбеној ноћи са запрепашћењем опазио, Како његова жена, чија му се снажна фигура тела толико допала, при свлачењу постаје све мршавија и мршавија, да је на крају почео уплашено викати: „Добри људи, ходите овамо, од моје жене остала је само сенка!" Али по народној мудрости, ни мираз не сме бити разлог због којег св жени, јер „ко се жени да би се обогатио, гаси жеђ сланом водом" каже народна иословица из Ломбардије. А такође пародна мудрост упозорује мушкарце да се чувају и од учене жене. Тако на пример, кинеска пословица вели: Част женину најбоље ћеш оцениги ако кажеш о њој да није учена". Мишљење које врло често слушамо у свим земљама и код свих сталежа, али по којем се на целом свету најмање управља, оденула је народна мудрост италијанског места Врешија у речи: „Најпоузданија је жена она коју нико неће". Сад би се, дакле, поштен човек који жуди за срећним браком, нашао у беспомоћној ситуацији.

Питао би свуда около: „Коју, дакле, треба да изаберем? Богату, лспу, младу, паметну?" Али народиа мудрост неће га оставити дуго у недоумици. Стара једна пословица вели: „Иста крв, исто богатство, исте Године воде те најсигурније олтару". Н. Иаџа сс ууали — ннкоме се не жалите ожете потпуно сигурно очекивати да ће вам живот у двоје донети велика изненаћеп,а. Нарочито ако сте осетљиви и сувише заљубљени. Тим пре сматраћете брак за поштену игру. А свога мужа за најбољег човека на свету. Тако тО треба да буде. Али то не значи да ћете се престати бранити против његових испада, предлога и расположења. Што му будете више попуштали тим ће чвршћи бити ваш брак. Људи ће вам завидети на вашој брачној слози. Јер, нико од људи неће вам искрено рећи, да брак понекад бива прави пакао. Као што смо рекли, ако сте жена осетљиве природе а ваш муж индивидуално јачи, патићет«. Јер заједничким животом ранићете се на оштре

Синчања не треба ца се одрекпе ии једпа жепа, јер није потребно нарочито говорити о синчању као највећем извори здравља. На слици видимо два укусна костима за купање. Први је комбинован у виду крљушти од риба у плавој и белој боји. Други је црне боје, тесно припијен уз тело, чији је предњи де^ украшен везеним цвећем.

Један елегантап комплет за башту: беле панталоне, тенис-блуза и јакна оД црвеног трикоа са нашивеним џеповима .