Kolo

Рапи снег, који се-ове годипе није много обазирао па рачуне астронома, изнепадио је Веограђане. Једног јутра кровови су осванули под белим, покровом. Шетача који се нису плашили ни хладних и кишних дапа позне јесени, више нема. Већ су све стазе на Калемегдану завејане...

Министар г. Драг. Јовановић, прославио је својц славу Св. Ђурђица у кругу сирочића Српчића V Општинском дому који је он створио. Претседник владе, генсрал г. Нсдић посетио је г. Јовановића и његовц нородицу и честитао Крсно име. Лретседник г. Псдић с пуно очицске љубави обишао је малишане у Дому. Паша слика приказује једног малишана који не пушта тонлу, родитељску руку гснерала г. Недића. , (Снимци: л. Симић 2 и В. Ђо|)1>оцић 2)

Београдски хуморигти отварају у идућу суботу, у великој дворани Копарчевог универзитета, Централу за хумор. » Централа ће примати муттерије, два пута недељно од 17.15 часова. ^јнови (односно улазнице) могу се добитд, иа Олага.јии Коларчеве задужбине. Лево. — У Београду је овит. даиа отвореп „Веоградски салон" као стална про-дајна из ложба сликарских и вајарских радова наших најбољих у.четника. Па рвој ■изложби, која се налази у мецанину Дечанске бр. 18 (преко пута налате „Повог Времена") налази се око 70 врло интересантних радова. Десно:. изглед једног дела салона; доле: „Сироче"џ акварел Уроша Предића и „Устајање" (тсракота) Алојза Долинара.