Kolo

Доле — Пов метод лечења рака смт>вавањем пронашао је један шведски лекар. БолеСник се у ниској температури на-ркотитра и онда подвргне лечењу. Слика прикачује експериментисање са моделом.

Горе — На једном брежуљку код Кнтињева, главног града Бесарабије, подигнута зе 30 метара висока „Кула Ослобођеп>а". 'Ги је 31 октоОра 1912 годиџе миршал Антоиеску и :Јдао наређсње румунским трупама за јуриш на Кишињев. Зато та кула претставља симбол ос.гобођења Весарабије и мгсто је ходочаш/ш бесарабиских сељака. Лсоио — У Софији је основана жсиска ватрогасна бригада која је нсдавно извела своју прву јавну вежбу. Као што се на слици видн женски ватрогасци ниуколико не Заостају у всштини за мушкирцнма. Доле — Индијанци Аризоие још и данас верџју у врачбине. Тако звана ,',змијска игра" још и данас је једна религиозна церемонија. После те церемоније, всрују Нндијанци, да су имуни против ујсда змије. Играчи играју са опасном отровном звечарком у руци. (Фото: в. ф А )

Деоно — Пре три недеље, 13 фебруара, навршило се 60 година од смрти великог немачког музичара Рикарда Ђагнера. Он је преминуо у палати Ћсндрамин у Венецији. У музички.ч круговима тај дан обележен је нарочитом свечаношћу. а