Kolo

ШШ$

; ^^Ч.

5 ј

3) Водсће личности судсџс. мсдицине из целе Енпоне нбсетили с\ масовне гпобове V Виници и том приликом комисијски уувшшли ла еу страшна убиства V масама . извпшена. Ј«ЗН; тодиие. Иа слици: нре гседник к<>миси је дн Оошош из Бу ди м пеште. ио -шВЈиненом наду прсдаје комисшски 'заиисник замеиику исминистиа здравља.

4) Вођа рексистичког ифкђета у Белгији понучник Деп»ел нрсговаРзо је овиж ■ : ..дана хк Жеиитом воћом валоиског нокрета „Агра". На састанку. је оешено да се «ба наиионалистичка иркрета уједине V једну ганизацију.

б> „Летећи учигел." Швеђании Арне Андесон поставио је овогодишн.и рекорд у трчању на 150д метара. Он је иа стадиону у Штокхолму хтео да туче светски рскорд свог земл.ака Гуитера Хега (3:45,8) али није усиео. Усиео је само да стазу нретрчи у истом времену. На слици је Аидесон јога други. Пред њим 1е Апне Алсои. так«ђе адавни норвешки тркач.

1) Претседпик централне бун.манске в 1аде 1»а Мав има< је у Токију важн< разговоре са нрет седником јанаискс вдаде Тојом. Вурма ћ'е. као и <1 ни и остале које 1е Ланан заузео, у најкраћем времену добити н ри вредну и нолити ку самосталност.

2) Питање исхранс добило 1е V овом ва ту нарочиту важ иост. Све земље труде да рбезбеде енабдевање свог становништва животни м намирницама. У великим градовима 1> в р оие и с к бр и ш ћ е н а Је свака стона слободиог земљишта. Иаша слика ириказуЈе бербу иоврћа у центру једног великог града.

излога. Роба се 1едноставно држи на улици. Тако де постуцио и овај трговац старим и новим шеширима. Он је свој „салон шешира" наместио једиоставно на илочиику. При томе се нослужио, као што слика нриказује. и н р а кги ч н и м „Штендерима". 5) > г шнанским мањим варошИцама ирактично је регаеН(| питан.е радњи ж

(Си1шци: Б. Ф. А.)