Kolo

I

2 — Па позив Рајжсминистра за запоседнута подручја па истоку Једна нарочита комисија састављена од првих европских капацитета судске медицине посетила је масовке грсбнице V Виници. Гом приликом утврђено је да су убиства извршена још 1538 године, као што се вцди из протокола који је нотписало 11 науч*ика - екснерата судске медицине.

1 — На дивл»им хридииама норвешких фјордова живе норвешки рибари у колиОицама од мотака. Те колибе су тако грађене да у н.их не допире ни кап кише ко.је овде често недељама падају. Од пибара су немачки војници научили да нраве овакве колибе којима се даиас служе.

$Ш Ш Х,в1оћоот0Г1Ш&тШ Т0*тац«Јз в«-

I ©2Р&1&<2 19^ вввлвГШ>Н тг$«а

3 — Јевреји су у ра» ту. иако иа.јвише галаме. највећи забу,шјанти. И ов&| Јеврејин — на ? слици — обукао је уииформу иаредника аме^ ркчке војске. али је 'Ли"; 'Ј/ЈЛ-Г'Л. 4> ® ећ "Опииао" хладовину> 0и одређује количииу храие коДУ треба амерички војник дневно да добија. 5 — Јапаини су изврсии снортисти. Н јсдино («ЈИ, трен&радући иа стази од 100 меТара, иосс иа лсђигма 'Герст од сто килограма. 6 — Трагедија тппанског иифанга Дон Карлоса. који јс имао на престолу да наследи шпанског т4раља Филипа II, дала је потстрека многим писцима да пишу о њему. На.јвећи усис.х имао Је Шилеров „Дои Карлос". Ових даиа се навршава 375 година од смрти младог дхрестолонаследника ко.ји се несрећно зал»убио у своју маћеху. (Онимци: Б. Ф. А.)

■■ <и/

/ и*1

4 — Нови модел бмцикла приказао де ових даиа на улицама Мадрида дедаи шпански проналазач. На шеговом мо•делу рам де замен»еи шасидом од чедика у ко^од се малази лаиац. Потпуио сигурна кочпица монтнрана де на самим недалама. Нови модел де за 15% лакши од данагањег типа.

(з?<ла«9&г)

{81Г„ЛЕГВ&$ (