Kolo

1 — Као и већииа послоених људи Боби и Нина служе се бициклом. тандемом. 2 — Једна тачка из телепатије: по гађање мисли. 3 — Овакво сандуче неопходно је потлебно сваком илузионисти. 4 — Омиљена тач. •- ка продукција је и брзо цртање лица из публике. 5 — Жена без главе свакако је једиа^ од најузбудљиви• јих тачака пј)о■ грама (Обимци : А. Симић)

Вешти илузионисти, спретии мађионичари и сугестивни телепати налазе се на врху хијерархије V артистичко-циркуском свету. Њихове вештине захтевају не само добру физичку „кондицију". гипко и увежбано тело, већ и концентриеани рад мозга. Сем тога. они су и добри психолози и треба да зиају многе ствари које. рецимо. добрим акробатима нису потребне. Обично ти творци парочитих илузија имају и уметпичког смисла. Међу иашим илузионистима-мађионичарима Слободан Јовановић-Боби и љегова сарадница (иначе венчана жена) Нина заузимају угледно место. Јовановић-Боби. нарочито познат по ванредној способности да изазове вештачку температуру до 41 степен, одликује се и тиме што је једини наш артиста са свршених осам разреда гимназије. И њихов рад и њихов начин живота доприносе томе да се

артисти не сматраду више само чергарима. „вандрокашима и циркузанерима". Најлепше тачке Јовановића-Бобија су свакако оне које спадају у област илузија. затим магије. Сем тога одличан је телепат и скоро ненадмашан у факиризму. Поменули смо већ његову способност вештачког изазивања температуре. Све Је то плод јаке воље. когГцептрације психичких и физичких способности. Бавећи се неких петнаестак година овим вештинама последњих две три године обишао је скоро све крајеве Србиде ширећи тако Једну занимљиву вештину. Сада је. поред илузија и магије. предузео и развесел.авање периферије оснивањем хумористичног позоришта „Урнебес". Прве претставе приређују се на Карабурми. али ће после доћи на ред и сва остала предграђа.

4