Kolo

I

1 — Маиила, прсстоница Филипина, где је 14 октобра уз селико ол1 )шевл>ење нарола, проглашена независпост Филипииа. Тог лана, после нсколико лсценија, попова је ипвешеил националпа филипинска ластава: црвено - бело■ плава са сунцем и звезлама у срслини. 2 — Приликом плапског напуштања терена иа Источном фронту исмачке трцпе не прспу* штају иепријатељу ништа што би могло ла му користи у војном или приврелном погледу, Тако се евакуише и-сва. крупна и ситна -стока.као што се види на слици. 3 — Ова ФинлаЈ)анка, члаиица женског савеза „Лоте Свсрл", на встру и бури стражарчи на крову јслне високе куће у јсдиој финској поморској вароши. Дужност јој је да пази на нспријатсљске авионе. Финске жснс и дсвојке замсњују мушкарце који су сви од ргда на фронту 11а многим важним и одговорним дужностима.

4 — Арилд Хамсун, најмлађи син всликог норвешког писца Кнута Хамсупа, бори се као добровољац на Источном фрочту. Он је нецавно за показану храброст добио немачки орден: гвоздени крст друге класе.

5 — На Тргу тореадора V Мадриду одржапа је пред чстрдесет %ил,ада гледалаца велика спортска свечаност шпанске омладине. Жснска секција „Френте де Хувеитудес" приказала је дивне шмнске националнс игре.

0 — Ово није лицедерско срце него шала природе: срце од кромпира које су нашле ове две младе девојке вадећи кромпир у својој башти. (Снимци: в. Ф. А.)