Magacinska služba u ratno doba
17. 306. Она треба да је здрава и једра, да су зрна крупна и неучмала, пуна и тешка, и да им је љуска танка, светло жута; даље треба да има пријатан укус пи мирис и да нема прашине нити других какових уродица и напослетку да нема шкодљива и непријатна заДаја. 18. Сено. Оно треба да је дугачке танке стабљике са цветом, да је миришељаво, брдско или са добрих ливада близу река, но никако барско, нити да на блато удара. Не треба да је плесњиво, старокосно или закисло, са чич= ком, трњем и другом нездравом травуљином помешано, прашињаво, него чисто травно сено са пољским цвећем измешано и да га стока радо једе.
19. Слама: Она треба да је сува, крупна јечмена или овсена и тек у недостатку овакве, шшенична. Она мора имати дугачку стабљику, несме бити плеснива или мокра п кад се за храну употребљује, мора још зар и пријатан мирис и укус имати.
20. Мекиње. Оне треба да су чисте шиеничне или у недостатку ње помешане са ражним. Оне морају бити суве, без прашине, пријатног укуса и мириса како би их рогата стока радо јела.
21. Со. (ва стоку). Она треба да је истих својства, као и за људе, само што мора бити у крупицама.
Што се тиче остале врсте хране, која овди није наведена, а случајно у употребу дође, ваља,
а аи остсииттсењ-