Magacinska služba u ratno doba
10. Зелен пасуљ. Он треба да је скор и млад да има танку љуску и да је пријатног биљног мириса, -
11. Црни лук. Он о. да је крупен, да није прорастао, мек, већ чврсти у унутралшњостп бео.
12. Паприка. Она може бити или алева или у семену илу у меуни.
3. Со. Она треба да је бела, добро сам= левена или у крупицама, да је слана, но никако морска: чува се у сандуцима у добро промајном и сувом простору.
14. Дуван. треба да је искрижан или у
листу — како је кад могуће — да је од домаће ироизводње и да није јак нити млад најдаље — од ! године; он ее чува у ћуповима
ако је искрижан, иначе у дењковима.
15. Ракија Она може бити или обична, или препечена ; обична несме бити јача од 8 — 10 гради, препечена од 15 — 20. Она треба да је чиста или од шљива или од комине да није са шширитом или другим есепцијама помешана, но да има пријатан шљивин или коминин мирис и да је доброг укуса; чува се у бурадма или великим тиквима,
16. Вино. Оно може бити или црно или бело, но само да је чисто, непомешано, несме бити прављено, да је без икакових есенција, да је потпуно здраво и укусно али не одвећ јако, нити с водом измешалпо.