Magacinska služba u ratno doba
о
Храна је људска; леб. пексимит |двопек), брашно пшенично, вариво (пабуљ, сочиво, гра= шак“ пиринач, крупа, тарана п от. До, поврће (кромпир, зелени пасуљ и т. д. изузетној; л)-
кац црни, 60, паприка и т. д. према прописаном оброку ратног доба
Сточна је: 306 (овас, јечам и томе подобној. сено, слама, мекшње п со, такође према прописаном обронку ратног доба.
|. Леб. Он треба. да је од тиеничног брашна помешаног са /. ржаног брашна но да не шкоди здрављу; даље треба да је умерепо кисео, да је испечен, п да има пр шјалтан мирпе и укус. Леб, коме се кора одвоји или који је пљецав или без шушљика, није добро кисео и није добро печен; ако ли је кора леба црна или се здраво жути, значи, да је ре= печон, зато је најбољи леб, код му се кора пеодваја, кад је пун малених шушљика, код, је добро нарастао п кад има пријатиог укубе, и мириса.
9 Пенсимит. Оп треба да је од чистог доброг провејапог илшеничног брашна, дакле ба што мањим процентом мевиња; да је доб ро израђен и сл рупицама скроз пабушен, (60 рупшица ша | пексимит); даље да со лако у води раствара (пабубри), да се лако пеквору не плесњиви, и д, има џријатног леоног ућ са и мириса.
"у
2. Брашно Опо треба да јесувом да има пријатан укус, да је поодавно самлевено,