Magacinska služba u ratno doba

на чистом промајном месту стајало да негорчи да им а пријатан укус и мирис. Најбоље, се чува у мџаковима или врећама добро везаним на промајном месту. Брашно треба чешће претурати и опет у џакове смештати.

4. Брашно кукурузно. Оно треба да је суво и несме бити старије од 10 — 15 дана,

јер се лако квари. Оно се чува и негује као

и шшенично брашно.

5. Меунасти плодови. Они Пе да имају : здраво и једро зрно, а кад се загризу, пријатан биљни укус и мирис; да им је љуска танка и да нису старији од године дана.

6. ПЏиринач, Он треба. да има крупно јед-= ро, бело зрно, да није брашњав, и плесњив или да заудара, већ да је пријатног брашненог укуса и мириса. Несме бити помешан са аругим уродицама да је прашњив, већ чисти једар, а чува се у џаковима и врећама.

~

!. Тарана. Она треба да је свежа при јатног мириса, сува без прашине пили других частица, да има укус тестани а чува се у сандуцима или врећама.

Криз. Он мора бити сув, беличасто жућкаст, да лако у врелој води набубри и да има пријатан укус и мире,

9. Крозитир, Он треба да је крупан са танком љуском, да није прорастао, да се лако раскува и да при кувању буде више брашњав. Најбољи је ив песковитог земљишта, а чува се у цеску или џаковима.