Male novine

Нњижевни оглас

Кш к <ш

и т % 0 м м 1 о * * * <8

Изишла је из штампе 34 сн ска ЛОВ НА МИЛИЈОМЕ

или кр вш дрш у лшервци плустрован роман Ксавија Монтепена и излалиће недељно две свеске све дотле, док се не сврши, Свака свеска има две леае слике и фпно илустроваве корице а кошта само један грош. Ко је читао романе ^Света освета", „Полицајка или Мичије око " томе је име пишчево Д''бро нознато а у препоруку овога дела може се рећи само толико да је ЛОВ ША МИЛ0ЈОНЕ најзанимљивији Монтепенов роман Може се добпти у свима беогр. књижарама.

0 Г Л. А С И

књижевни огласи

вово Једино оригипално издање за клакир МНВЛУЕНЦШЛЦЕР Хуморпстмие Валцер (:■>. текст м цена 1 динар може се добити у књижари А 11)рића у Београду. 65,

АТЛ А С КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ за iii раз. 00н08. б1коле према насиавпОм прсграму израдели г. В. Тителбах про$есор а П. Шренлевић учитељ. ТреЂе издање цена 0-50 пара дпн. Може се добити у књижг.ри А. Пурића а сввју књизкара по Србијп.

КЊИЖ*РНИЦИ ПЕТРА ЂУРЧИЂА може се лобиги НАСЛЕД1ТВО КСЕНИЈИЗО роман од УЈНРИ ГРЕВИЛА цена је 80 пара дин.

•Ј1Л-

г-V • ; „лШ ШШЈт т<тш

Наштампана је и може се добиги уиБижари А. Пурића 11ФЛСЦИКДА БРОЈ из књига трећа, сввска 6. КРИВИЧНИ РОМАН Емила Габорјоа иревео Ст. II. ЈВидаковиК цена 50 пар.

I I

Ј и осталог џ Нарочнто ирепоручује нашнм иољоиривредницима: семење од лука, сточне репе, детелине луцерке са гаранцпјом да Је чиста од вилине коспце и осталнх^ пољских усева, трговачких биљака п кромпира нај-& ранијих | Илустрована ценовник шаље свакоме на захтевћ бесплатно.

Прва српска семенарница Тодора Мраовића у Београду (Вар.-Канија) преиоручује семење од купуса, кеља, патлиџана, кра

У КЊИЖАР В. В1Л0ЖИЋА У ееогралу Може се доб!>ти : Народно благо По Боенн, Хер; еговсни и суејелнн нрајевима. с а к у н и 0 Мехмед-Бег КаиетииовиЛ-Љубуишк. Цена 2 1 /ј дин.

н

« I I I 1

ДОБАР КСОТ.

У к -Фанп код „Позоршпта" узео слм кујну, прпмам ибонман за каФапу п ношење код куће, са врло умеренвм ценом а и-прсно добрим и укусним јелом бнће сваки послужеа.

Сноштовањем ЈозеФ Хедрих угоститељ. 3-

I

ОВО ОТВОРЕНА ИРО" ЈАЧКА радн>а на великој иијацп у кући г. Никсле Ђорђевића до ошн суда п,.еиор »чује нпштованој публица пово добавени пзбор штоФова за пролетњу сезопу. 28. Фебруара 1890. Беогрнд. С иоштовањем Цаеткв Раккћ. 190 2—3

Ч И Т А Ј ГРАДСКО КУПАТИДО

А м а м

ради сваки дан за мушко особље од 5 изјутра до 8 сатв пре ио^не, и од 6 по подне до 9 сати у нече: Петком, недељом п сваког празшка цео дан. За женске свакн дан од 8 пре подне до 6 сати по подне осим петка, недеље и иразника. Градско је купатпло једино овде у Београд^ које је снабдевено чистом так 1 , ћом савском водом. што друга овдашњч купагпла јотт до д-нас немају. С тога ми је част препоручпти п. овд. грађнгству, н нарочпто обраћам пажњу женскињу које је рад > да им се лепо п добро коса нспере, јер је впда природно текућа — јер немогу друге ноде имати овакову чпстоћу, као што је савска вода.

ЦЕНЕ КУПАЊА:

дин.

Кабине I реда за мушке од особе Галер^ја II реда за мушке од осоое Кабине I реда за женске од особе Га .ерпја II реда за женске од особе за депу женс^у до 10 год. плаћн се за мушку до 4 год. плаћа се Старија мушка деца у жснгке дане непрпмају се. Спошт вањем Носта Димитркјевић 188 3—6 амамџија.

п. «0 60 60 40 20 20

јјјндазд^,! •'

Шашине за израду цигаља с парним и ручним покретом по опитаним системимч и од најсолиднијег строја за јевтину »»зраду зндских фасоних, шуиљих цпгаљ а, ватро отаорног камења, сароводних цевн, тротоарних и двориитих алоча, цреаа, фра.нцускл фолц-цреаа, кречног и г^ементног камења и т. д. Проспекти се шаљу бе платно 1 .ои1б Јадег, Мззсћјпеп-Раћпкап!, Ећг9пГе1с1-Сб1п.

оглас Имањ • на врло згодном месту — у жељезпичкој улици а близу сгапице жељезничке, — п то: каФану новоозидану од тврдог материјала, звану „Код Српског Престолонасљедникч"; два дућана и две куће са јствлим зградама од мешовитог матерпјала; — прод јем пз слободне руке, а дајем исто имање и по;> кир>ју и то, каФану са једиком одмах, а остало од 1. Маја оне год. Ко има вољу купитп илн под кирију узети, нека сеобрати подпис*том ради погодбе за једно илп друго. 26. Фебруара 1890 год. Крагу.евчц. Васи/1ије Петковић 182 4—3 ст лар.

195.

©оооооооооошшооо€»о®о

ТАН у К.ме је државни | -.ргпВИИМА \ _ ј 4 Савет господска ул бр | ** * СЈ . е » АД »^ а ЛЈЉЈ *. 2 издаје • е п.;д кнрију од ј из уаутрашњоети од протгло 1. маја ове год. ' годпшње Више дућана на шфчци 8е- , леног Вепца вздају се под прод&јем врло јевтино, а даћу кирају. За усл не упптати ; их 11 на почек Михаилл Ш. Сими &а ј Милојввкћ пешачког потиоручик | улпца ињазч Мпјаа/а 7 6 8—10 | 199, 2 — 3

сезоне заосгавшп ми разни жепски сунцобрави,

еооо дин рт трзжи ее на зајам. Гарантпја интабулација нч прво место на једно леио и велако имање у једној оврј жпој вароши у унутрпшњости Уиитати у ур"Д1тштву ов г листа. 197, 3—3

^дасник к павни уредикк Пера Тодоровић. Одговорни уредник Овет. Јавошвић Штамнараја

код

, Цр Јсвете~

Иозоригаии

бр