Male novine

Београд 14. Августа 1890

носде кр&тког и тешког боло вања.

Ожалошћени родитељи: Миља и Јован А. МилојковиЂ 619, 15, 16, 17

Лашим пријатељима и иознаницнма јављамо тужну веет, да смо 11. о. м. у 5. сах. по нодне изгубили и друго наше мило дете

Генерал, К. С. П Р 0 Т И Ћ не прима ове године нњ каквих иоеета о евојој I елави. 616, 15, 16, 17, 18, 19, 20. 3600 ДИНАРА дају ее под интерес. Услови : интабулација на прво место и 10% годишњи иитерес. Обратити се госиод. Тихомиљу Марковићу — Шапчанину — адвокату. 1 618, 15, 20, 25.

Књига еа грош СШШК С ПРЕСТ0Л1 Свеска 23. готова је и може ее до* бити у књижарници А. Пурића у Бсограду и код евију књижара но Србији.

ПАРОДНО ПОЗОРИШТЕ. Среда 15. Радничка побуна. Недеља 19. За веру и слободу.

ВЕОГРАДСКЕ ВЕСТИ Искључен из странке. Јучерашњи број полуслужбенога „Одјска" доноси на челу листа одлуку главнога радикалног одбора, којом се нскључује из странке као недостојан и штетан по

њене интересе, г. Пера Максимовић, народни носланик и дугогодишњн нрс седник радикалног одбо|>а у Смедереву. Кад ])адикалној етранци пе ваљају и таквп људи, као што је г. Максимовић и кад њих искључујс нз странке: ја какав ли онда бисер остаје у ра| дикалној странци! •?: Погребен. Јуче ,је ире нодне погребено мртво тело Милосава Р. Прогпћа уз многобројно учешће чиновништва и грађанства свију редова. ; * Побегли. Прекјуче на ноћ побегли су из затвора унраве вароши Београда хајдук Илија Гавриловић и један жандармерски каплар, који је због хајдуковања такоће бно уханшен.

Уцена. Уредннк „Мадога Лнста г. Мнлан Ђорћевпћ добио је преко поштс једно нисмо, у коме се најпре на најбезобразннји начин грди а носле се тражи да за нет дана однесе 500 динвра испод градске капије .№ VIII. Не учини ли то, онда ће га убити. На ниему је потпис Јосовац са шест друга из среза врачарског. * Нехотично убиство. Ономад је на Вањичком брду нехотично убијен један војннк петомесечар. Он је био кажњен у кочиће. Издржавајући тако казну

иогоди га у нотиљак Један метак, како су војници другог позива народне војске нуцали из Пибодијевих нушака на даљини од 1000 метара. Иетомесечар је на месту остао мртав. ■}: Поткована, Из Ужица нам јављају, да су хајдуци нотковали волујском нотковпцом једну сељанку, говорећи јој, како је исцеппла еве опанке, потказујући хајдуке властима. _Да не бн ц даље цепала опанке у служби власги" они су је потковали „те да јој се бар онанци не цепају џабс." •* — Забава. Јавили смо већ, да срнско-јеврејско музикално друштво прирећује у суботу 18 о. м. летњу забаву е пгранком у башти и сали Коларчетове пивннце. Сад доносимо и програм те забаве. У нрвом делује програм : Увертира „Талијанка у Алжпру" од Гоеинија, „Тежња за тирод" дует за Флауту и кларинет од Умлауч>а. „Ето страже" од Ајленберга: „Гоманца" за виолину и чедо од Е. Затлокада ; „вгокбшгШвгсћеп", квпнтет за 3 виолине, внолу н чело од Лангерт: „Каив!" од Гуноа за впо.тину уз гласовир, од Аларда: .Давид" марш од А. Каиса посвећено друштву „Давид". У другом је деду игранка., а свираће друштвени оркестар. Почегак је у 8'А часова а удазница за самца 2 динара, а за породицу 1 'А динар од особе. Долази се у обичном одеду.

Наш нсирежаљени МИЛОСАВ Р. ПРОТИИ ивванредни посланик и опуномоћни министар при цар, руском двору у пензији. Рођен 25. Дек. 1828 год. у Ломници у Ресави. Иснуети своју племениту душу 13. ов. м. у 7 чае. нре нодне ноеле кратког али тешког боловања, Ово јављамо нашим еродницима и нријатељима и молимо их за тихо еаучешће.

617, 2—3

т у ж и и : Сунруга: Цанка. еик: Душан, кћери: Једеиа, Војна, Вукосава. лет : Мих. Кр. Ђор^евиЂ иин. правде, унуци: Милан. Коста, брат : Богомир. сестре: Латинка, Мил>а, Стоја и остала родбина.

221

НЗЛЛ.ЗИ СВ1КИ ДАН

БРОЈ 10 П. Д.

11ЕНА ЗА СТРАНЕ ЗЕМЉЕ НА Г0ДИНУ 30 ДИНАРА НА 110 Г0ДИНК 15 „ НА 3 МЕСЕЦА 9 „

Ц РЕТ1Т Ј0Ш1Ш

СРЕДА 15 АЕГУСТА 1890

ВЕЂИ ОГЛАСИ ПО ПОГОДБИ

ГСДИНА III

ЗА СВАКОГА

ТХретхната се прима код свију ношта у Србији

ЦЕНЕ ОГЛАСИМА На чрвој сграни од нетитног реда 20 пара дии. а на четвртој од петит реда 10 пара дин.

ПРШЈООЈиНС СТДЈЕ 50 ПАгА ДПН. ОЛ ПЕТИТНОГ ?ЕГД

тгттатг тртфттттп.

З а свако огдаишњв ила'иа се држ*.вне таксе 20 пара дин.

ОГЛАСИ ЈЕВТИНО И СА СЛИКАМА

П исма и рукониси шаљу се власнику Г ИАЛКХ НОВКНА" ЦАРИГРАДСКА УЛИЦА БРОЈ 6.

Претплата из унутр. полаже се само код пошта т

За Београд нема претплате ЈВЦГ ЛИСТ СЕ ПРОДАЈК НА БРОЈ ~ФШ