Male novine

Заинтересованима Јављам свима пријатељима зна»им и незнаним, који су из пажње према домаћој занатлиској производњи откупили срећке из» д -чте од потписатог, да ће вучење бихи 9 Марта 1903 год. Узрок досадањег одлагања није до мене,

већ до слабог одзива публике у куновању истих срећака. С поштовањом Лзубомир Ј. СтанковиЂ 634 бравар из Крушевца,

тшш\1 ТЕЛЕФОН РАДВЕ И К7ЂБ

БР. 243

јПГдобан СТан за самца или ома$ њу породацу, може се одмах добити у Зориној улици. Упитати у администрацији „М. Новина.'

Ш

ГВОЖЂАРСКА РАДЊА ?ЛСХ В1Р1В8Ви БЕОГРАД—САВА Препоручује своје велико стовариште и искључиву продају

„ИРВИ СРПОТ ЗАВОД ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ" ■ који је основан за цео Балкан, врши ове послове:1. Одељење за информисање свих трговачких, агентур- ј ских, индустријских, комисионих, пољопривредних, занатлиј- ј ских Фирми, новчаних завода, како њихоких преддзећа, тако; и њихових чланова у свима гранама њиховог рада; ј 2 Ојхељење за информисање целе трговине, како у- ј возне, тако и извозне; < 3. Одељење за информисање о грађењу појединих гра- \ на железница , експлоатисању рудника, експлоатисању шума, ј како државних, тако и приватних у свима детаљима њихо ј вог рада; ј 4. Одељење за информисање о куповини и продаји и| давању под закуп свих, како кретних, тако и некретних до-' бара, било државних, општинских, манастирских, друштве-| них било приватних; 5. Одељење за информисање о зајмовима своју врста;\ 6. Одељење за информисање сваког грађанима било| ма кига посла у свима његовим детаљима; | 7. Одељење за информисање поједних послова код општинских, финансијских, полицијских власти, Управе фон-! дова, Министарства, војеног, Главне контроле и свију нов-< чаних завода; < 8. Одељење за вршење наплата и обезбеде у свимај гранама; < 9. Одељење за агенцију свију могућих огласа у свима | њиховим детаљима, од којих ће се регистар водити, и њи-ј хов комплект у заводу чувати тако, да се исти у свако доба< може на увиђај изнети; и 1 10. Одељење за информисање у опште свију врста, I к ко личности, њвховог рада, тако и о свима њиховим! детаљима. < Све ове послове, завод врши са највећом тачнош^у и | највећом дискрецијом, Како за Кр љевину Србију тако и! за цео Балкан. I Свако одељење рада, радиће независно једно од другогаЈ Ови се послови врше у заводу у свако доба. < I КанцелариЈа завода је у Краља Александра ул. бр. 16. !

99

КАСА

а

ич чувене фабрике АНТОНА МА 1_ ј 1 Ј БЕЧ којима ни ватра ни обијање не може нашкодити а са патент бравама из које се кључеви не могу извадити док се каса иотпуно не затвори. Нар чито се обраћа пажња Општинама, државним надлештвима, Нивчаним Заводима, Землорадничким задругама и у опште свима који касе потребују, да ћу како квалитетом тако и умереном ценом сваку конкуреацију с.збита. Илустровани ценовник шаље се на захтев бесплат но Поруџбине из унутрашности извршујем тачно и брзо. 14

џ т 'аз авдн и нсфзга

чЗ& > 1

1 ПАРНО КУПАТШ НА КАЛИМЕГДАН? | ђ У ПРОСТОРИЈАМА Ц | ЗАВОДА ОК. ФАРКИЋА | ј ш Огворено сваког дана широј публици ш г# за мушке од У 3 6— 1 и од 8 по подне ; за женске од 1§по подне, а уторником од 9 пре подне до 5'/ 2 по додне. Ш Цене за купање : ^ !§ ВАЗЕНИ О ПАРОМ 1-— & ј| БАЗЕНИ I I ТУШЕВИ 0-80 ЈЈ 1|| у јчретплатм 10 нрања у пари @ димара : у претплати Ш у 6аз®ну © динара ;Ц Поједина хумана друштва добиће на ноједине карте |1 такође рабат. 544.

%

21

Упратшк завада мих. петро^иЋ чиновник у оставци

СЕПМАНОПЕЕ (§ои<1ге &е (ВеаиИ 1ШШОТ-ВОПОНВ 19, Ние Ујујеппе, РАН18 РаЛГшпвпв к ђазе <1е СЕВМАМОШЕ е1 к ћазе <Ј 1В18 Д ВДВВЕ 0АИ5 ТСКЈТЕ8 1Е8 В0ИМЕ5 мТшГпЕ РАКР1ЛУ1НК1Е ЕТ РНАВМАС1Е5.

<5§Ј' <31Р<Ј^ <Зђ.-> <ЗЦ> <Ј®? <1®.» {Чјјг* <3|Ј> <Јрр<35' <ЧР>>

1$»* <35> ^Ш>

I* № л

V ј>М 1 А

* 1 V чЛ ш ш> ш

У Васиној улици иреко од Дозоришта Илбтнарсиа и мануфактурна радња Боже X. Габаја

КО Д ЈЛ

_А,

ДОБИЛА ЈЕ ЈЕДНУ ВЕЛИКУ КОЛИЧИНУ ЗИМСКИХ ЦИПЕЛА

Каљаче руске мушке 6. динара. Каљаче руске женске 4. динара. Крагне дугачке. Жакета зимских од 10 до 40 динара. Зимски штоф за костиме. Фланел молдон вунени разни. Плиш поркет за женске даљине. Фланел поркет у разним мустрама.

Циц порхета козманов. Кончаног порхета розе и дуге. Фарбе за унутрашњу одећу. Вуне переиске и вувице. Зимсхих ципела фатираних. Марама од вунице и жанилске Огртачи разне величвне.

Сукње порхетСке разне. Блузе порхетс^е. Унтрцига и шлофијанке. Мебл штоф за јастуке и канабета. Цинела црних, жутих, белих, лакованих и т. д. Сву спрему за погреб.

Рукавице женске и мушке зимске. СВ4КОВРСН4 ЧГ Л I ИСЛ ПЛАТНА ШИФОНА Платно у дупиој ширинм КОМАД ШНфОНА ОД ЗЈ МЕТАРА 14 50 ДИН. Бо>*(а X. Рабај

V ш № Ч;

Електрична штамиарија С. Хоровица — Београд Цар Урошева ул. бр. 5.

Одговорни уредник Пера Тодоровић Свето-Сааска улица бр. 22.