Narodna skupština

ч»"о = о је ј = ~ <=

3

m

зора за време грађења. Исто тако Друштво ће подносити све издатке за полицијску службу за време грађења.

Сума потребна за издржавање технич. надзора и полицијске службе, уносиће по договору

с Министром Грађевина у предрачун коштања.

Обрачуни са државом.

Ми ба.

Друштво ће по довршењу свих радова на грађењу поднети Министру Грађевина подробан опис свих грађевина, радова, опрема, инсталација пи инвентара са прегледом коштања појединих објеката, грађевина, опрема, инсталација и инвентарских предмета.

Овакви описи обнављаће се сваке три године на њима ће се изложити све измене у стању грађевине, објеката, опреме и инвентар и њихове вредности.

Друшво је обавезно да сваке године, и то најдаље до !. децемора поднесе Министарсвима: Грађевина, Народне Привреде и Финансија на, одобрење буџет за идућу годину, а најдоцније до !. јула извештај са билансом за прошлу рачунску годину по обрасцу, који буде утврђен споразумно са Министром Финансија.

Друштво је дужно да у свако време, на захтев дотичног министра поднесе и податке, извештај итд., које му оно буде тражило.

Жалба друштва. Ча. 63.

Друштво има право да у року од месец дана изјави жалбу надлежном министру на његово решење, које се односи на права и обавезе Друштва и у опште, на неиспуњавање овога

- вакона.

Ако Министар по жалби Друштва не нађе за сходно да промени своје решење онда ће он најдаље у року од једнога месеца спровести ту жалбу са својим објашњењима Државном Савету на одлуку.

Одлука Државног Савета је обавезна за обе стране. До коначне одлуке Државнога Савета Друштво може одложити извршење наређења, на која су поднете жалбе Државном Савету, но оно нема права да предузима никакве мере пли дејства, која би била противна тим наредбама. Државни Савет наредиће у техничким споровима да се они реше изборним судом. У томе случају обе стране, т. ј. дотично Министарство и Друштво избирају по једног или двојицу из-

,

81