Narodna skupština

уже још што радити. И ја могу да кажем и да о уверим, да на том састанку није било ни једног пшљења ни од једне странке, које би ишло у TOT тледишту г. Узуновића.

На јучерашњој конференцији, дакле, није било пшљења, по коме би требало оставити времена да ш што ради Окупштина која је већ осуђена (Мих. "дивојевић: на смрт) јест, на смрт осуђена. Поаници који знају шта их чека не смеју ни трапити поверење да врше законодавне послове и ље.

Па шта се сад хоће 2 Очевидно, да једна странка, удиже вештачки свој значај и своју популарност. то Окупштина не треба и не може допустити у зом рођеном интересу.

Најзад, и баш у погледу на пројекал закона о једњим школама и на онај други о устројству суова, ствар је у овоме. Реформе по пројекту о џедњим школама неће бити уведене у живот ни римењене. Регулисавање плата наставницима средих школа и нижета судског особља по тим про„ктима неће пасти на терет овогодишњег буџета, ећ на терет буџета за идућу годину. Па кад смо и сложни и признајемо потребу тих рефорама и их издатака, ето Окупштине нове после три ме-

НАРОДНА СКУПШТИНА

сеца, па нека она та питања реши, а то ће толико исто значити као да би их она и сад решила.

Председник, Андра Николић. — Има реч г. Министар Просвете.

Министар Просвете, Љуба Јовановић. После речи г. предтоворпика : да влада свакако није сматрала овај предлог као хитан, јер би га иначе раније поднела, ја морам изјавити, да сам са своје стране учинио све што треба да се тај закон на време спреми и поднео сам га чак не саслушавши мишљење главног Просветног Савета, а коростио сам се и Уставом те нисам сачекао ни одоцњено мишљење Државног Џавета. Толико сам полатао на хитност овота предлота.

Председник, Андра Николић. — Молим вас, тосподо, да свршимо ствар. Пристаје ли Окупштина, на мој предлог. (Пристаје).

Ко је за мој предлог нека изволи седети, а које против нека изволи устати. (Сви седе).

Објављујем да је мој предлог примљен.

Данашњи састанак закључујем, а идући заказујем за сутра у 9 час. пре подне са дневним редом: избор заступника председника и потпредседника у државном одбору.

Састанак је трајао до 9'/, часа.

Видео секретар, Рад. Т. Филиповић.

и и Ва Дуе пина Бе НИ ер Др та

| |

| |