Narodna skupština

чл. 39.

Не сме се ништа истоваривати пи примати на царинско стовариште и у царинске магацине пре него што се стоварница односно пријава, поднесе.

Тешки и гломазни предмети, као: дрва за гориво, даске, греде, угаљ, камење, цигље, цреп, ћерамиде, земља, песак, шљунак ити. ако царинар"ница нађе за потребно, наредиће и одобрити да се пстоваре ван царинарнице и њеног стоваришта на општинском или државном земљишту.

Угаљ и други материјал за возидбу бродар-

пстоваришту. Која ће се роба при пријему мерити одређује Министар Финансија. | Царинарница ставља редни магацински број "у уникату и дупликату стоварница за сваку пошиљку. | Редни магацински бројеви Ha стоварницама теку годишње за сваки магацин оделито. —

Чл. 40.

Возилац, односно доносилац одговоран је за робу све докле је царинарници не преда.

При примању пријављене робе царинарница пази, да се не унесе роба чији је увоз у земљу забрањен. Затим се уверава о стању, у ком се колета налазе и опису њиховом.

Нађе ли се, да пријављена роба није забрањена, да су колета неповређена и потпуно сагласна са стоварницом — предаја и пријем робе утврдиће се потписима предаваоца и примаоца на самој стоварници.

У противном случају неправилност ма кога рода била, утврђује се записником који се стоварници прилаже и царинарници предаје, а који п возилац потписује.

Забрањену робу царинарница враћа са спроводником о трошку доносиоца пошто се о томе записник састави.

| Повређена колета царинарница прима пошто им се предходно садржина и количина комисијски прегледа и нађено стање у записнику потврди. Течности које цуре, примиће се тек по| што возилац, сопственик или доносилац цурење спречи, остатак неисцуреле течности измери и то у записнику потврди. Ако именовани не хтедне одмах на позив царинарничин цурење спречити биље кажњени (чл. 171. тач. 96.) а, роба ће се одмах продати, (по чл. 1298. a).

ских друштава не сме се држати на царинском 7~

«