Narodna skupština

па царињење, смешта се у царинске магацине поднесеним пријавама. Другим преносним средствима не допушта

руту. | |__ Возилац је дужан за сву ту робу која се (има упутити другој царинарници на увозно царињење у року од 24 сах. поднети у три при· мерка, упутницу (чл. 37.) не плаћајући таксе за "промену намере царињења.

Царинарнице су власне да сва колета отворе (и да сву овакву робу прегледају, а забрањену и сумњиву робу задрже.

Т Неупакована а расута роба стоварена код | једне царинарнице не може се слати другим ца_ринарницама на царињење, осим ако је затвооцтрена у целим вагонима и шлеповима. Од овога се изувзимају машине и њихови делови.

___ Роба сувим и собом донета не може се упутСа слати другој царинарници на царињење. К

мн

0160 њом ће се до упутне царинарнице поступити ви као с провозном (чл. 110.) код које ће се оцапојринити по промењеној намери (чл. 198. и 199.).

у да такву робу која се увозним упутницама "ш шаље жељезницом и паробродом, неће се накл платити друге дажбине сем споредних такса у омколико тој наплати има места.

| Прималац робе од царинарнице одн. лице опкоме је по званичној дужности предата роба и оп које је до предаје њоме руковало одговорни су ве за тако примљену робу и обавезни да је у остав' љеном року предају упутној царинарници.

___ Но Министар Финансија може наредити да оре, кад то државни интереси захтевају, при прига јему роба тачно прегледа, све дажбине прораге чунају и од возиоца — железнице, паробродског (а друштва или сопственика робе прими обезбеза Ђење за износ дажбина.

Рок за који се ова роба има предати упут28 ној царинарници — одређује полазна цариви нарница.

4 С увозном упутницом која се предаје цапо ринарници за робу, која се паробродом и жеја љезницом упућује другој царинарници на увозно зи царињење, постуџаће се овако:

Пошто се упореди с пријавом, заведе у запп писник и на кола одн. колета и пакете ударе 10 олова, ако су оловима подложна, ставиће се у 80 сва три примерка: Број колета, пакета, колипе чина и каквоћа робе; i

колико је ударено олова и на која колета,

50 пакете и кола и која је роба у њима;

51