Narodno blagostanje

Страна 112

"ОБЈАВА

На основу чл. 116. Зак. о непосредним порезима а у вези захтева Пореске Управе за град Београд од 25. и 28. јануара 1930. год. бр. 6151 и 6437. Суд Општине града Београда извештава грађане — пореске обвезнике следећих занимања, да ће се расправљати код Пореске Управе у Царице Милице ул. бр. 8. о основицама за порез на течевину за 1929 год. и то:

На дан 5. фебруара 1930. године.

Власницима подвозних средстава, дрогеријским — апотекарским и лабораторијским радњама из реона Кварта Врачарског. | На дан 6. фебруара 1930. године

Власницима подвозних средстава, парфимеријским и дрогеријским-апотекарским и лабораторијским радњама из реона Кварта Врачарског.

На дан 7. фебруара 1930. године.

Власницима превозних средстава, чистачима обуће, челикорезачким радњама, банкарсим и мењачким радњама, парфимеријским радњама, власницима купатила и гаража и овлашћеним инжињерима из реона Кварта Врачарског и Савамалског. На дан 10. фебруара 1930. године.

Власницима превозних средстава, чистачима обуће, Шоферским школама, марвеним посредницима, хиг. одељ. за дезинфекцију, власницима санаторијума и купатила, космет. мирис. радњама, капарашима, сензалима и просветним библиотекама из реона Кварта Палилулског и Дорћолског, берберима, хлебарима, посластичарима, воскарима, молерима, ташнерима, димничарима, стаклоресцима, печаторесцима и фотографима, из свију Квартова.

На дан 11. фебруара 1930. године

Власницима превозних средстава, хемијским лабораторијама и власницима купатила из реона Кварта Палилулског и Дорћолског, фотографима, содацијама, радионицама трикотаже, 'лимарима, сарачима и (бозаџијама из свију Квартова.

На'дан 12. фебруара 1930. године.

Власницима превозних средстава, чистачима обуће, мењачима, школама играња, хигијенско-ортопедским-парфимеријским радњама власницима купатила и шпекулативним радњама из реона Кварта Теразијског, Дорћолског и Топчидерског Комесаријата ; радионицама музичким инструментима, радионицама хиг. мидера, каучука, гума, сапуна, ком. планова и кеса, берберима, зидарима, предузимачима и штампарима из свију Квартова.

На дан 13. фебруара 1930. године.

Бонбонџијама и бозаџијама, стругарима, златарима, часовничарима, воскарима и оштрачима из свију Квартова,

На дан 14. фебруара 1930. године.

Столарима, браварима, тапетарима, лагирерима и кројачицама из свију Квартова.

На дан 15. фебруара 1930. године.

На дан 15. фебруара 1930. године абаџијама, кројачицама, власницима машинских радња, столарима, браварима и сарачима из свију Квартова.

Упозорвају се порески обвезници означених занимања, да могу доћи у Судско Оделење Општине Града Београда (Књегиње Љубице ул. бр. 19-а партер соба бр. 2 сваког радног дана од 8—12 и од 16—18, суботом од 8—12 а недељом од 9—11 часова да виде у послатим списковима Пореске: Управе предложену пореску основицу, од стране Пореске Управе и тачан дан за сваког посебно пореског обвезника када ће се расправа његова обавити да би истој могао присуствовати и евентуално примедбе учинити.

Сваки порески обвезник ако жели чинити примедбе

НАРОДНО БЛАГОСТАЊЕ

"Бр. 7

на предложену основицу његове течевине и разрез пореза, има (бити Ha дан одређене расправе за одређивање његове основице течевине'и разрез пореза:на пословни-промет за 1029. год. тачно у 8 сати пре подне у Пореској Управи. за град“ Београд и сачекати прозив свој за расправу.

"Из сканцеларије · Суда Општине Града Београда, .29. јануара 1930. год. Бр. 2.689.

ОГЛАС

Лицитација за локални превоз 14.000 тона репарационе “робе

Суд Општине Београдске расписује оферталну "лицитацију за превоз са утоваром и истоваром, као и слагањем на Општинским слагалиштима у Београду гвоздених и керамичких цеви, у количини око 14.000 тона са Савске обале. Лицитација ће се одржати на дан 15. фебруара 1930. године, у 11 часова пре подне у Управи Водовода, Југовићева ул. број 1.

'Лицитанти морају положити кау цију у готовом новцу у износу од Динара 50.000.— Кауција се полаже на Општинској Благајни најдаље до 10 часова пре подне на дан лицитације. Услови се могу добити сваког радног дана од 8 до 12 и од 15 'до 18 часова у Управи Водовода.

Из Економата Општине Београдске Т.Д.Бр. 1893 од 5. фебруара 1930. године, у Београду.

ОГЛАС На дан 17. фебруара 1930. године у 10 часова пре-по-

дне одржаће се у Економату Београдске Општине П офертална лицитација за набавку сарачког и четкарског материјала као и Ш офертална лицитација за штампање књига за Управу Трамваја и Осветлења.

Услови за ову набавку могу се добити у Економату Београдске Општине Узун Миркова ул. Бр. 1.

ЕБр. 501. Из Суда Општине Града Београда од 7 феСруара 1930. године.

ОБЈАВА

Позивају се сопственици имања да најдаље до конца ов. м. исплате дуг за воду за 1929 тод.

Такође да прво тромесечје ов. г. имају измирити најдаље у току марта ов. г.

Ко према горњем непоступи, обуставиће му се даље давање воде.

ОГЛАС

На дан 5. марта 1930. год. у 11 часова у канцеларији Техничке Дирекције Општине Града Београда (Југовићева 1 приземље) одржаће се |. офертална лицитација за израду на почек око 180.000 мг тротоара на периферији Града Београда у вредности око 30 милиона динара. |

Сва. лицитациона документа могу се добити у канцеларији шефа Инжињерског Одсека Техничке Дирекције .Општине Београдске (угао Југовићеве и Љубичине ул.) за време канцеларијских часова по цени од 100—. динара. Гу ће се добити и сва усмена обавештења.

Из канцеларије Техничке Дирекције Општине .Београдске 5. П. 1930. год. ТДБр. 1470/1930.

ОГЛАС

· Ha дан 13. фебруара 1930 године одржаће се у канцеларији Техничке Дирекције Општине Београдске, Југовића ул. бр. 1. Џ. офертална лицитација за израду дрвеног мола на Дунаву испод Кланице.

Кауција 5 од сто понуђене суме.

Оферти имају бити снабдевени таксеном марком од 100 динара" и у готовом #— дин. општинске таксе.

Планови могу се видети у Техничкој Дирекцији.

"Из канцеларије Суда Општине Града Београда ТД.Бр.

'984 од 4. фебруара 1930. године.