Naša pošta

78

сеђа, ЕПећг Егапс 12 Боуепјотадса,- Епанесћег Еугешја 12 Вфртее, Таубаг Аупа 17 Моуеда тезђа, Ађгат Апдгеј 7 Вакека, У/еђег Магбп 11 Мајса.

К1. Каљета зтокоспа р. %. 1. Кпјаса је зада па зросепзкет. јежки, а) о зђиЖђета аздају, ђ) о ртоште 150а]12 ; |

У падћ Кгајћ је 125]а, КопКког зет торе] лазједћ , Кођ ргуа за ђепа зфгокоупа Кпјра у 5јоуепасим „Могтајпа аојоса о за ари ћ рл пеетатајаћ ровфаћ 1п ргауПа о ргом јаКет Гопди роаћ 81оу“, 1п 51ебг Теба 1905, а у рмуаа задају „5]јоуепзко-петазка зршек пгадоу, ођјавфеу, 501, пафапоу 18 робнић пгадоу па Ббфајегакет, Когозкет, Кгапјскет јп Рттогакета“, КЕ јо је 12321 оКгог 1. 1898. фаКгафтт робни обсјај с. Угђијак Мајеу%, зедај уз8ј; зуеник Ргаузке р. +. фгекејје у рокоји.

У11. Казетр је ргог згокоота р. 1. #. И: а; бавор:в 12561 па. згосепз Кет, јез киг у

„Ров Слазшк“, 1п зтсег 1. 1921. Тућаја бе уедпо пертефгсапо 12 Тебо У Бјађјаш.

У111. Кагета з0 оргазатпја, Ка ба јаћ ђ гтеба Коћ пајпијпејза таљртаоцањ о „Мазг розт“% : ·

Тећ је тпосо. Отеп Ђот зато епо: об | р. 6. 6. пртауо зипавјћ ја пофтапјћ ког 5беуајсеу; рмпези у 60 Фосеја гтраћема лгапо пцргауо узај о Хатек абтшата 1п зосјантта; папа рпладеје огсапе, да је #теђа вктре пајргеј ха зђтоко, а. 5еје рођета ла зеђе; зровоуан 1п Сиуан рожфепје ја тогајо роефпсеу, «!гоКе, сејоје. -

ЈОЗТР ЈАКЗЕ

ПРЕГЛЕД ТЕЛЕГРАФИЈЕ У 1931

Прошла 1931 година није направила добар упечетек. Није много користила ни народима ни појединцима. У области индустрије и трговине оправдала је најмрачнија предвиђања, а у берзеанском погледу била је катастрофална. Ако судимо по односима међународне политике, њој се пребацује, да је погоршала, уместо да је консолидовала кризу поверења која раздељује народе. Шта вишце, својој наследници, години 1932 оставила је врло мучну ситуацију и страховито велике тешкоће које треба да савлада.

Па ипак, очувајмо чврсту веру у савршену судбину човечанства. Открића и проналасци наших научника не могу бити јалова, па изко они носе у себи, врло често, клице добра и зла, људској мудрости припада заслуга да из њих извуку оно што ће имети срећних последица и да отстрзни и угуши оне зле. Бев сумње, међу корисним и добрим применама науке, треба сврстати на видно место саобраћајна сретства ва савлађивање простора, па било то преносом живе речи или писмена. Будимо горди зато, што и ми сарађујемо у усавршавању телекомуникација, јер је наш удео велики и леп у тихом и мирноме "раду, који не престаје да благотворно утиче на примиривање духова и хармонизацију идеја и осећаја, и који ће се најзад, завршити општим и дефинитивним споразумом међу

ародима.